Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Monikulttuurikeskus Glorian kevään kalenteriin laitettiin uusia kieliryhmiä

Monikulttuurikeskus Glorian jo ennestään monikieliseen kevään kalenteriin laitettiin uusia kieliryhmiä. Lauantaisin kokoontuu kuvassa oleva arabian kielen ryhmä lapsille vanhempineen. Ryhmän toiminnasta vastaa sudanilaisten yhteisö vapaaehtoisvoimin, ja lasten vanhemmat ohjaavat itse pienryhmiä. Tavoitteena on tukea lasten äidinkieltä ja kielen ylläpitämistä leikkien kautta.

Ensimmäiseen tapaamiseen ilmestyi yli 20 innokasta eri-ikäistä lasta, jotka olivat iloisia uusista kavereista. Leikkien lomassa juttu luisti taukoamatta. Välillä muistettiin syödä eväitä keittiössä, ja mehu maistui kaiken puuhaamisen ja puhumisen jälkeen.

Maanantaisin tapaa toinen monikulttuurinen perheryhmä, jossa lapset ja äidit harjoittelevat Irakin murteella puhuttavaa arabiaa laulujen, lorujen ja pelien avulla.

Gloriassa opetellaan myös suomea, englantia, persiaa, ranskaa, saksaa ja espanjaa. Uusia vapaaehtoisten vetämiä kieliryhmiä perustetaan ihmisten tarpeiden ja toiveiden mukaan. Nähdään ja jutellaan!