Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Galleria Patinan näyttelyssä kysytään, millainen on luonto huomenna

Galleria Patinassa Jyväskylän yläkaupungilla on esillä 5.4. asti Luonto Huomenna -näyttely, joka tuo yhteen kuuden taiteilijan näkökulmia luonnosta. Eri tekniikoilla toteutettujen teosten kautta näyttely heijastelee ihmisen suhdetta luontoon sekä eläimiin.

Esillä on teoksia taiteilijoilta Pekka Anttila, Camilla Fjäder, Juha Isometsä, Marianne Kantanen, Tarja Pitkänen sekä Paavo Stenius.

– Näyttely herättelee pohtimaan luonnon tulevaisuutta, sen huomista. Millainen suhteemme luontoon tulee olemaan tulevaisuudessa ja miten siihen kannattaisi suhtautua? Miltä luonto ylipäätään näyttää? Heijasteleeko se nykyhetkeä ja millä tavalla, näyttelyn tiedotteessa pohditaan.

Laukaalainen Pekka Anttila on tehnyt taidetta noin 35 vuotta. Hänen teoksensa ovat ensisijaisesti figuratiivisia akryyli- ja akvarellimaalauksia sekä puuveistoksia. Camilla Fjäder maalaa semirealistisia, mystistä tarinallisuutta huokuvia tauluja käyttäen sekä akryyli- että öljymaalia. Hänen muusanaan toimii taiteilijan omien sanojen mukaan luonto itse.

Juha Isometsä on tehnyt grafiikkaa parikymmentä vuotta. Kuvien aiheet löytyvät usein hyvin arkisista esineistä ja asioista, mutta lähestymiskulmat hän pyrkii pitämään uusina ja löytää niihin usein myös humoristisen otteen. Useimmissa Marianne Kantasen teoksissa eläin on jollain tavalla läsnä ja näin on myös näyttelyssä esillä olevissa maalauksissa. Kantanen maalaa realististen muotokuvien lisäksi myös naivistisempaa tyyliä.

Tarja Pitkänen maalaa vesivärikuvia märkää märälle -tekniikalla vaakasuoralla tasolla. Kuvien näkyvänä muotona ovat luonnon yksityiskohdat, joihin ihminenkin kuuluu fyysisenä ja henkisenä olentona. Paavo Stenius maalaa öljyväreillä värikkäitä maalauksia luonnosta ja eläimistä. Useat työt ovat saaneet alkunsa metsissä niin kesällä kuin talvellakin.

Luonto Huomenna -näyttely esillä Galleria Patinassa 5.4. saakka. Galleria avoinna ma-pe 10–17 sekä la 10–14.