Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Torstaisin Gloriassa maalataan ja piirretään ukrainalaisen taiteilijan Anton Amitin johdolla

Monikulttuurikeskus Gloriassa tehdään torstaisin taidetta. Ukrainalainen taiteilija Anton Amit ohjaa viiden viikon ajan ryhmää, jossa opetellaan piirtämään ja maalaamaan vesiväreillä.

Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, vaan kaikki voivat oppia käyttämään lyijykynää tai pensseliä. Iltapäivällä 23.2. otettiin ensin kynät käteen ja luonnosteltiin paperille maljakko, lasi ja omena.

Ohjaaja opasti oppilaita viiva kerrallaan englannin kielellä, ja asetelman alkaessa hahmottua vaihdettiin kynä siveltimeen. Vesiväreillä harjoiteltiin perspektiivin luomista valon ja varjon avulla. Innokkaasti sekoitettiin värejä, ja kas kummaa, siveltimenvedoilla syntyi asetelman alku.

Tulevat taiteilijat tunsivat onnistumisen iloa, ja jättivät työnsä kuivumaan ja odottamaan seuraavan viikon tuntia. Pöydän päässä ohjaaja Anton neuvoo Johannaa, Glorian tiedottajaa, miten varjo saadaan aikaan.

Lopuksi ihmeteltiin ja ihailtiin asetelmien erilaisuutta ja värisävyjä, jokaisella oli oma tyylinsä ja kädenjälkensä.