Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauppalehti: Spondan maksamattoman jättilainan vakuutena on myös kiinteistö Vaajakoskelta – tilanteen ei uskota vaikuttavan vuokralaisiin

Kiinteistösijoitusyhtiö Spondan noin 300 miljoonan euron maksamattoman lainan vakuutena on Kauppalehden mukaan 44 kiinteistöä eri puolilla Suomea, pääasiassa Espoossa, Helsingissä ja Tampereella.

Joukossa on myös yksi kiinteistö Jyväskylästä, Tikkutehtaantie 1 Vaajakosken Varassaaressa. Siinä vuokralaisena on muun muassa Stresstech Oy, joka valmistaa jännitysmittaus- ja laadunvalvontalaitteita sekä mittausasemia.

Kauppalehti selvitti alkuperäisistä asiakirjoista, mitä kiinteistöjä Spondalla on ongelmalainansa vakuuksina.

Viime viikolla kerrottiin, että Spondan tytäryhtiöt jättivät maksamatta noin 300 miljoonan euron lainan takaisinmaksuerät. Uutistoimisto Bloombergin mukaan yhtiöt olivat yrittäneet neuvotella lainan maksamisen lykkäämisestä, mutta velkojat olivat kieltäytyneet ehdotuksista. Sponda on nykyisin Blackstonen omistuksessa.

Bloombergin mukaan ongelmalainan taustalla olevaan kiinteistösalkkuun koottiin aikoinaan sellaisia Spondan kiinteistöjä, joita Spondan uusi omistaja suunnitteli myyvänsä hiljalleen pois.

Sponda on todennut julkisuudessa, ettei se usko lainaongelmiensa vaikuttavan yhtiön vuokralaisten asemaan.

– Käynnissä olevat rahoitusjärjestelyt eivät vaikuta vuokralaisiimme tai kiinteistöjen käyttökustannuksiin millään tavalla, Spondan viestinnästä kerrottiin Kauppalehdelle viime viikolla.