Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Asiantuntijat avasivat asuntosijoittamisen saloja - onko jäähtynyt asuntomarkkina sijoittajalle oston paikka?

Radio Keskisuomalaisen Sijoitusradion maaliskuun jaksossa keskusteltiin asuntomarkkinan tilanteesta Keski-Suomessa. Markkina ei tällä hetkellä käy erityisen kuumana, sillä kauppamäärät ovat pudonneet vuoden takaisesta jopa 40 prosenttia. Myös keskimääräiset myyntiajat ovat pidentyneet reippaasti. OP Koti Keski-Suomen myyntijohtaja Jaakko Kerminen uskoo kuitenkin, että pohjakosketus voisi olla nähty.

Mutta minkälainen on näkymä asuntojen hintojen kehitykselle korkojen edelleen noustessa sitkeän inflaation keskellä? Vahvasti lainarahaan nojaavien uusien ja uudehkojen asuntojen myynnissä on myös omat erityispiirteensä vanhempiin verrattuna.

Yleisen asuntomarkkinakatsauksen lisäksi jaksossa puhuttiin erilaisista strategioista lähestyä asuntosijoittamista. Näitä ovat esimerkiksi osta ja pidä, osta ja myy, flippaus tai sijoittaminen rahastojen kautta. Asuntosijoittaminen on yksi vaihtoehtoinen sijoitusmuoto pörssilistatuille osakkeille sekä korkopohjaisille sijoituksille, joilla käydään kauppaa pörssissä. Vaihtoehtoisia sijoitusmuotoja on kuitenkin paljon muitakin kuin asunnot ja kiinteistöt; esimerkiksi metsä, maa, infra, listaamattomat yhtiöit ja hedge-rahastot. Vaihtehtoisia sijoituksia avasi Sijoitusradiossa OP Keski-Suomen asiakkuusasiantuntija Lauri Leikkonen.

– Viime vuosi ei ollut erityisen hyvä perinteisille omaisuusluokille. Korkosijoitusten arvot tuli reilusti alas ja osakkeetkin laskivat. Vaihtoehtoiset pärjäsivät aika hyvin ja tuottivat jopa muutamia prosentteja plussaa salkkuun.

Jakson lopussa kuulet myös asiantuntijoiden ennustukset seuraavan kuukauden markkinakäänteistä. Kerminen uskoo asuntokaupan elpyvän ja Leikkosen kristallopallossa näkyy, mihin suuntaan osakemarkkinat ovat liikkumassa.

Sijoitusradio kuullaan radiossa kerran kuukaudessa perjantaina kello 12.30 ja uusinta lauantaina kello 15. Ohjelma on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä OP Keski-Suomen kanssa.