Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi sarjakuva Kamut aloittaa Keskisuomalaisen sivuilla – rakastettu Helge siirtyy ansaituille eläkepäiville

Helgen luoja Lars Mortimer kuoli vuonna 2014, jonka jälkeen uusia strippejä ei ole syntynyt.

Aika on siinä mielessä armoton, että se kulkee poikkeuksetta aina eteenpäin. Keskisuomalaisen sivuilla on julkaistu rakastettua Helge-sarjakuvaa jo useammalla vuosikymmenellä.

Yhdessä vaiheessa sarjakuva siirrettiin jo naftaliiniin, mutta lukijat lehden korkeaa johtoa myöten vaativat murheellista hirveä takaisin aviisiin. Ja takaisinhan se saatiin.

– Ihanaa, ihanaa Helge on palannut. Nyt päivän voi alkaa humoristisemmin, kirjoitti nimimerkki ”Erämiehet Vesanasta” vuonna 2010 lehden lyhyet-palstalla.

Vuonna 2014 Helgen luoja, ruotsalainen Lars Mortimer kuitenkin kuoli lyhyen sairauden jälkeen. Hän oli kuollessaan 68-vuotias. Uusia Helgejä ei enää tähän maailmaan syntynyt.

Nyt lähes kymmenen vuotta myöhemmin Keskisuomalaisen Helge-varastot alkavat ammottaa tyhjyyttään. Kaikki loppuu aikanaan, niin myös rakastetun sarjakuvan julkaisu.

Tästä päivästä alkaen Keskisuomalaisessa aloittaa uusi sarjakuva, yhdysvaltalaisen Patrick McDonnellin vuonna 1994 luoma Kamut (englanniksi Mutts). Lämminhenkiseen huumoriin erikoistunut sarjakuva kertoo Katista ja Jalosta – kissasta ja koirasta, jotka ovat ennakkoasetelmista huolimatta parhaita ystäviä keskenään.

Kamut on napannut lukuisia alansa huippupalkintoja lähes 30-vuotisen olemassaolonsa aikana. Tenavien luoja Charles Schulzin kerrotaan ylistäneen Kamuja yhdeksi parhaista sarjakuvastripeistä kautta aikain.

Sarjakuva keskittyy esittämään kissojen, koirien ja ihmisten keskinäisiä eroja ja yhteneväisyyksiä. Pääsankarien lisäksi sarjakuvassa esiintyy kaikenkarvaisia eläimiä ympäri maailman. Suomessa Kamuja on julkaistu vuodesta 1995 alkaen.

Keskisuomalainen lähettää Helgen ansaituille eläkepäiville ja toivottaa Kamut lämpimästi tervetulleeksi sivuilleen.