Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 75 miljoonaa euroa maaseudun kehittämiseen Keski-Suomessa – uusi rahoituskausi käynnistyi

Keski-Suomen osuus EU:n maaseuturahoituksesta Suomessa on yli 75 miljoonaa euroa uudella rahoituskaudella vuosina 2023–2027.

Rahoitus on tarkoitettu maaseudun, yritysten ja yhteisöjen kehittämisen ja kasvun tueksi maakunnassa. Rahoituksen haku avautuu kevät–kesän 2023 aikana.

Keski-Suomen ely-keskuksen osuus summasta on noin 60 miljoonaa euroa. Rahoituksesta puolet kohdennetaan maatalouden yritystoiminnan aloittamiseen ja investointeihin, ja puolet maaseutualueiden muihin yritysinvestointeihin ja yhteisöjen kehittämishankkeisiin.

Rahoituksen kohdentaminen perustuu Keski-Suomen maaseudun kehittämissuunnitelmaan, jossa keskeiset painopisteet ovat biotalous ja vetovoimainen maaseutu.

Rahoittajina toimivat tälläkin kaudella Keski-Suomen ely-keskuksen lisäksi neljä Keski-Suomen Leader-ryhmää: JyväsRiihi, Maaseutukehitys, Vesuri-ryhmä ja Viisari.

Keski-Suomen Leader-ryhmille on tulossa yhteensä 15,6 miljoonaa euroa maaseudun paikalliseen kehittämiseen.

Kehittämisen painotukset kohdentuvat niihin asioihin, jotka on paikallisesti koettu tärkeiksi.

Uusi rahoituskausi tuo Leader-ryhmien käyttöön myös uusia tukivälineitä, joita ovat esimerkiksi palvelusetelit yrittäjyyden kokeiluun, omistajanvaihdoksen valmisteluun ja maatalouteen liittyviin pienimuotoisiin kokeiluihin.

Rahoittajat järjestävät kaikille avoimen livelähetyksen Youtuben kautta keskiviikkona 5. huhtikuuta kello 15–17. Ideat itämään -webinaarissa kerrotaan yritys- ja kehittämishankerahoituksen painopisteistä, tukimuodoista ja rahoitushausta.