Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Monikulttuurikeskus Glorian toisto-metodi on yksinkertainen ja tehokas

Monikulttuurikeskus Gloriassa toistetaan kuorossa vapaaehtoisten kielioppaiden kanssa suomen sanoja keskiviikko- ja torstaiaamuisin kahden tunnin ajan.

Toisto-metodi on yksinkertainen ja tehokas, puhumiseen keskittyvä kielen oppimisen työkalu, jonka avulla kielen alkeiden opettelussa päästään nopeasti alkuun. Oppijoita on monesta eri kulttuurista eri äidinkielineen. Kuuntelemalla ja toistamalla opetellaan ääntämistä ja puheen rytmiä. Samalla opitaan myös erottamaan uuden kielen sanoja ja toistamaan niitä ilman kirjoitetun tekstin tukea.

Toiston lisäksi Gloriassa voi opetella ja puhua suomen kieltä Luetaan yhdessä -ryhmässä kolme kertaa viikossa. Keskiviikkona 12.4. opeteltiin kehonosien nimiä ja sanomaan ”Minun käsi on kipeä”.

Teemaan sopi Toisto-opettaja Hanna-Kaisa Malkavaaran vetämä taukojumppa, jossa venyteltiin ja samalla yhteen ääneen toistettiin rytmikkäästi pää, olkapää, peppu, polvet, varpaat. Välillä loru meni nauruksi, mutta uusia sanoja opittiin ja hauskaa oli kaikilla.