Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | JAPA ry:n kokeilussa tuotiin pyörähuolto asukkaan luo

Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry toteutti kiertävän pyörähuoltopajakokeilun yhteistyössä JVA:n kanssa maaliskuun lopussa. Kokeilussa tuotiin pyörähuolto asukkaan luo, jolloin asukkaan ei tarvinnut itse viedä pyörää huollettavaksi. Kokeilun tarkoituksena oli testata, olisiko tällainen asukkaiden luo tuleva palvelu toimiva ja lisäisikö se pyörien käyttöä. Kokeilu oli osa Jyväskylän kaupungin Circwaste – Jyväskylän käyttäjälähtöiset kokeilut -osahanketta.

Kokeilussa Jyväskylän Pyöräilyseura JYPSin mekaanikot huolsivat kaikkiaan 50 pyörää. Huollossa tarkistettiin pyörien kunto, pumpattiin renkaat, öljyttiin ketjut ja kiristettiin ruuvit. Tarvittaessa vaihdettiin rikkinäiset osat, kuten renkaat, uusiin.

– Moni kokeiluun osallistunut asukas kertoi, että pyörä on ollut epäkunnossa jo pidempään, mutta asukkaalla ei ole ollut mahdollisuutta viedä sitä huoltoon. Tällaiselle lähipalvelulle olisi selkeästi tarvetta, kertoo JAPA ry:n toiminnanjohtaja Minna Kankainen.