Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Käsityöt tuottavat paljon iloa ja onnistumisia Waloa-toiminnassa

Waloa-toiminnassa ei pyöritellä peukaloita, vaan päivät ovat täynnä tekemistä. Jo eteiseen kuuluu ompelukoneiden surina tai kangaspuiden paukutus. Saattaapa kuulua vasaran paukekin, kun pieniä huonekaluja laitetaan parempaan kuntoon.

Viime viikkoina on käsityöluokassa syntynyt pieniä pehmoeläimiä: kukikkaita nalleja, raidallisia koiria ja värikkäitä karhuja. Pienessä projektissa on mahdollisuus oppia monta vaihetta: kaavojen piirtämisestä kankaan leikkaamiseen ja koneella ompelemiseen.

Käsityöt tuottavat paljon iloa ja antavat onnistumisen kokemuksia kielitaidosta riippumatta. Joillekin asiakkaille toiminta tarjoaa mahdollisuuden tuoda esiin myös aiemmin opittuja kädentaitoja, jotka yhdistyvät suomalaisiin tekniikoihin, materiaaleihin ja väreihin.

Waloa-toiminta on erityisesti maahanmuuttaneille suunniteltua kuntouttavaa työtoimintaa, johon kuuluu kädentaitojen lisäksi suomen kielen vahvistamista ja ylläpitoa, arjen matematiikkaa, ohjausta työnhaussa ja digitaitoja. Kuvassa Tahere.