Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Historian siipien havina motivoi Monikulttuurikeskus Glorian nuoria

Monikulttuurikeskus Glorian nuoret keskustelevat kiinnostavista ja ajankohtaisista aiheista tiistai- ja torstai-iltapäivisin. Silloin tällöin tehdään retkiä ja vierailuja eri paikkoihin, kuten tiistaina 18.4. Keski-Suomen museoon, jonne Keski-Suomen päivän kunniaksi oli ilmainen sisäänpääsy.

Yhdessä käveltiin keväisen aurinkoisessa kelissä Alvar Aallon kadulle tutustumaan pysyvään Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyyn, joka pohtii ja esittelee keskisuomalaisen ihmisen elämää esihistoriasta vuoteen 2000. Mukana oli myös Glorian vapaaehtoisia lapsineen, joita kiinnostivat entisajan pelit. Istahdettiin vanhoihin pulpetteihin ja leikittiin koulua, kuvassa oppilaita opettaa Ježi.

Kuultiin ja nähtiin mielenkiintoisia muistoja ja asioita satojen vuosien takaa. Saatiin tietää, että Suomi antoi naisille äänioikeuden kolmantena maana maailmassa ja ensimmäisenä Euroopassa 1906. Historian siipien havina motivoi Glorian monikulttuurisia nuoria pääsemään sisälle suomalaiseen yhteiskuntaan.