Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alvar Aallon museorakennukset ovat vihdoin yhtä Jyväskylässä – näihin tiloihin odotetaan jopa 100 000 kävijää vuosittain

Museokeskus Aalto2:n kokonaisuus sisältää kaksi peruskorjattua, Alvar Aallon suunnittelemaa museota sekä uuden, Aallon henkeä edustavan väliosan. Museokeskuksen tiloissa käy kuhina, kun näyttelyitä rakennetaan valmiiksi 27.5. pidettäviä avajaisia varten. Aalto-museon uusi perusnäyttely osoittaa, että lahjakas arkkitehti ei rakentanut menestystarinaansa yksin.

Arkkitehti Alvar Aallon toive Jyväskylän Ruusupuistoon suunnittelemiensa museoiden yhdistymisestä on vihdoin toteutunut, kun uusi väliosa liittää yhteen kaksi maestron valkoisen kauden museorakennusta, Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon. Valoisa ja ilmeeltään lämmin nivelosa edustaa Aallon henkeä myös pylväineen, säleikköineen ja alvariaanisine väreineen.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Keskisuomalaisen sisällöt.

Tilaa 6 kk 5,90 €/kk Tilaa 2 kk 15 €/kk

Tilaajana saat enemmän

  • Tilaajana saat monipuolista luettavaa vuoden jokaisena päivänä. Tarkista paikalliset puheenaiheet ja lue kiinnostavimmat juttumme jatkuvasti päivittyvästä KSML.fi-verkkopalvelusta. Tee tilaus ja valitse juuri sinulle sopivin tapa lukea.