Äänekosken kirjastot aukeavat maanantaista lähtien supistetusti

Äänekosken kirjastojen lainaustoiminta käynnistyy tulevana maanantaina 1. kesäkuuta, mutta suppeammilla aukioloilla ja palveluilla.

Aluehallintoviraston linjausten mukaan omatoimikirjastoja ei avata, eikä omatoimiaikoja ole.

Äänekosken kaupunki muistuttaa tiedotteessaan, että asiakkaiden toivotaan tulevan kirjastoon vain terveenä ja asiointi on hyvä pitää mahdollisimman lyhyenä. Turvavälien pitämistä varmistetaan opastein ja tilajärjestelyin. Asiakkaita pyydetään suosimaan aineistojen varaamista verkosta ja käyttämään edelleen mahdollisuuksien mukaan e-kirjaston valikoimaa.

Äänekosken kirjastoissa Eräpäiviä on siirretty 11.6. asti, jonka jälkeen lainat erääntyvät normaalisti. Kertyneitä maksuja otetaan kesän aikana vastaan ainoastaan korttimaksulla kirjastoissa ja verkkopankkimaksuina verkkokirjaston kautta.

Kirjaston neuvontapuhelimet ja sähköpostit vastaavat aukioloaikoina. Kaukopalvelua ei kesän aikana ole. Kirjastojen varattavissa olevista tiloista on käytössä kesän aikana vain osa. Hoikkassalin näyttelyt ovat avoinna kirjaston aukioloaikojen mukaan.

Pääkirjasto sekä Suolahden kirjasto ovat avoinna arkisin omien aukioloaikojensa mukaan. Konginkankaalla kirjastopäivä on tiistai ja Sumiaisissa keskiviikko. Tarkemmat aukioloajat löytyvät kaupungin nettisivuilta. Viikonloppuisin kaikki Äänekosken kirjastot ovat suljettuina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.