Äänekoski nimesi liudan somelähettiläitä - "Tämä on kai vähän nuorten juttu, mutta aina voi oppia uutta"

Äänekosken kaupunki pestasi kymmenkunta #hiddenäänekoski-somelähettilästä, jotka nostavat paikkakuntaa somessa näkyville.

- Minä lähdin tähän hommaan oikeastaan uteliaisuuttani. Tämä on kai vähän nuorten juttu, mutta Arvo Ylppökin on aikoinaan todennut, että aina voi oppia uutta ja niinhän se on, kertoo yksi Äänekosken kaupungin uusista somelähettiläistä Reijo Honkonen.

#hiddenäänekoski on Äänekosken kaupungin kokoama joukko positiivisia ja aktiivisia äänekoskelaisia, jotka tuottavat sisältöä sosiaaliseen mediaan. Tavoitteena on tutustuttaa matkailijoita, turisteja ja paikallisia paikkakunnan paikkoihin, joita ei välttämättä yleisesti tunneta.

- Saimme kaikkiaan 26 erinomaista hakemusta lähettiläiksi. Kaikki olivat äärettömän hyviä ja kaupungin raati valitsi heistä hyvän sekä monipuolisen porukan. Lähettiläiden harrastukset, asenteet ja avoimuus yllättivät meidät kaikki ja teki lähettiläiden valitsemisesta entistä vaikeampaa, kertoo kaupungin matkailu- ja markkinointiasiantuntija Saana Peurasaari.

Honkosen lisäksi kesästä lähtien somessa paikkakuntaa tuovat esille Yada Ruppert, Sini ja Peter Lindenberg, Pekka Ouli, Niko Pasanen, Ilona Pietiläinen, Johanna Haavisto sekä Keiko Kodama.

- Äänekoskella on paljon paikkoja, joista moni ei välttämättä tiedäkään. Esimerkiksi Sumiaistentien varresta löytyy suhteellisen helpostikin mukava laavupaikka, josta harva tuntuu tietävän, Lindenbergit kertovat.

- Sumiaisissa taas Petäjäsaaressa on upealla paikalla sauna, josta äänekoskelaiset eivät kuitenkaan kovinkaan moni tiedä, Pekka Ouli jatkaa.

Somelähettiläiden menoa pääsee seuraamaan jatkossa paitsi heidän omissa somekanavissaan niin myös visitaanekoski.fi-sivustolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.