AKMO ja ÄLKO keräsivät yli 5000 euroa hyvään tarkoitukseen

Ala-Keiteleen musiikkiopiston AKMO:n ja Äänekosken Laitakaupungin orkesterin ÄLKO:n yhteiskonsertti ystävänpäivänä keräsi 5 315 euroa lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen.

Älkon kapellimestari Timo Hytönen ja musiikkiopiston rehtori Sari Savolainen luovuttivat valtava shekin Äänekosken Perhekeskukselle maanantaina. Shekin vastaanotti perheohjaaja Päivi Sikiö.

Apuraha on tarkoitettu ensisijaisesti perheille, joissa lasten harrastustoimintaan osallistuminen on perheen taloudellisen tilanteen vuoksi hankalaa. Apurahaa voi hakea 6–18- vuotiaille lapsille.

Apurahan myöntäminen on harkinnanvaraista, ja sen myöntämiseen voivat vaikuttaa perheen mahdollisuudet saada taloudellista tukea muualta, esimerkiksi sosiaalipalveluista. Perhe voi saada apurahan valitsemaansa lapsen tai nuoren jäsenyyteen tai seuran vuosimaksuun, urheiluvälineisiin, soittimeen tai muihin harrastusvälineisiin. Perheelle myönnettävä apurahan suuruus on yksilökohtainen ja tarveharkintainen. Perhe voi hakea apurahaa yhdelle tai useammalle lapselle.

Apuraha jaetaan monitoimijaisen tiimin ohjauksen ja arvion kautta. Apurahahakemukset osoitetaan perhekeskuksen perheohjaaja Päivi Sikiölle.

 

Apurahaa voivat hakea lapsen tai nuoren huoltaja sekä lapsen tai nuoren työntekijä, kuten opettaja, nuorisotyöntekijä, perhetyöntekijä yhdessä perheen kanssa. Ohjeet ja hakemuslomake löytyvät osoitteesta www.aanekoskenperhekeskus.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.