Akmon oppilaiden upea etäkuorovideo juhlistaa kevättä

Opettaja Henriika Steidel-Luodon säveltämä ja sovittama a cappella -kappale Laulun voima! syntyi pala palalta kunkin oppilaan kotona.

Ala-Keiteleen musiikkiopiston lauluoppilaiden uunituore kuorovideo yhdistää 31 oppilaan äänet ja opettajan ihka ensimmäisen kuorosävellyksen. Samalla video juhlistaa kevättä ja paikkaa omalta osaltaan pitämättä jääneitä kevätjuhlia.

Maaliskuun puolivälissä, kun kaikki peruuntui ja musiikkiopistoissakin siirryttiin etäopetukseen, Ala-Keiteleen musiikkiopiston opettaja Henriika Steidel-Luoto mietti etäprojektia lauluoppilailleen.

– Aika nopeasti etäopintoihin siirtymisen jälkeen useat eri kuorot alkoivat äänittää omia videoitaan. Kun kysyin oppilailtani, että tehtäisiinkö mekin oma, he lähtivät innoissaan mukaan projektiin. Tekijänoikeuksien takia helpointa oli, että sävelsin kappaleen itse, Steidel-Luoto kertoo.

Kappaletta tehdessään Steidel-Luoto mietti, mitä taitoja oppilaiden olisi hyvä opetella ja päätyi säveltämään a cappella -kappaleen, eli kappaleen, jossa ei ole soitinsäestystä lainkaan.

– Sävellys perustuu toistuviin sävelkuvioihin ja kappaleella on paljon sanatonta laulamista. Ensimmäisenä äänessä ovat bassot, sitten alttolaulajat, tenorit ja viimeisenä sopraanot, Steidel-Luoto paljastaa.

Lukukauden kahden viimeisen viikon aikana oppilaat harjoittelivat omia stemmojaan etätunneilla yhdessä opettajan kanssa ja lopulta videoivat esityksensä kukin kotonaan.

Steidel-Luoto kokosi oppilaiden tuotoksista videon, joka julkaistiin tänään maanantaina YouTubessa ja löytyy myös Ala-Keiteleen musiikkiopiston facebooksivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.