Frisbeegolfin SM-mitalit ratkotaan ensi kesänä Äänekoskella

Joukkueiden SM-kilpailut tuovat ensi kesänä paikkakunnalle toistasataa maan kärkipelaajaa.

Äänekoskella järjestetään tulevana kesänä joukkue-frisbeegolfin suomenmestaruuskilpailut. Suomen Frisbeegolfliitto myönsi kisat paikkakunnalle marraskuun lopulla.

– Onhan tämä tosi upea juttu. Kilpailut tuovat todella paljon pelaajia Äänekoskelle aivan kovinta kärkeä myöten, kertoo hallitseva joukkuefrisbeegolfin suomenmestari ja tulevien kisojen kilpailunjohtaja Mira Ekroos.

Kilpailuiden tarkka ajankohta päätetään Frisbeegolf- liitossa vuoden loppuun mennessä, mutta jo nyt on tiedossa, että mestaruudet ratkotaan kesäaikaan.

Frisbeegolfin mestaruuskilpailut näkyvät Äänekoskella yhden viikonlopun ajan. Apulaiskilpailunjohtaja Pauli Pottonen kertoo, että kilpailuihin ottaa osaa 36 joukkuetta ja 144 pelaajaa.

– Peli etenee kahdessa sarjassa eli avoimessa ja sekajoukkuesarjassa, joissa kummassakin on 18 joukkuetta. Yhteensä paikkakunnalla pelataan kahdeksan kierrosta.

Kilpailut järjestävät yhdessä talkootyönä Äänekosken frisbeegolfin kannatusyhdistys eli ÄFKY ry ja frisbeegolfseura Puskaputtaajat. Parhaillaan järjestäjät etsivät kilpailulle yhteistyökumppaneita. Kisapaikkana toimii Liikuntapuisto.

– Liikuntapuiston rata on hyvin monipuolinen kilpailuja ajatellen. Sieltä löytyy lyhyttä ja pidempää väylää. Maastossa on myös sekä teknisiä osuuksia että enemmän voimaa vaativia väyliä, kertoo kisajärjestelyissä mukava oleva Mikko Nurmi.

Frisbeegolfin suosio on ollut voimakkaassa kasvussa viime vuosien aikana niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Uusia ratoja on rakennettu monin paikoin ja Äänekoskeltakin paikkoja harjoittelulle löytyy yli puolenkymmentä.

– Olemme juuri siirtymässä treenaamaan Liikuntapuistosta Laajalahdessa olevalle talviradalle, Ekroos kertoo.

Ääneseudulla aktiivisia frisbeegolfharrastajia on noin sata. Satunnaisia kiekonheittelijöitä on vielä huomattavasti enemmän.

– Tämä on äärimmäisen helppo laji lähteä mukaan. Yhdelläkin kiekolla pääsee jo alkuun ja heittelemään koreihin. Laji ei vaadi suuria investointeja, jotta pääsee liikkeelle, Nurmi kannustaa.