Happee/Urho B-junioreiden yhdistelmäjoukkue valtakunnan pääsarjoihin

Vapun aikoihin kuluneena keväänä todettiin, ettei Happee eikä Urho saa jalkeille joukkuetta B-junioreiden sarjoihin. Syntyi ajatus yhteisen joukkueen perustamisesta, joka nopealla aikataululla toteutettiin ja ilmoitettiin mukaan ikäluokan SM-karsintoihin. Osa joukkueesta harjoittelisi Jyväskylässä Happeen A-junioreiden SM-sarjajoukkueen mukana ja osa Äänekoskella yhdistelmäjoukkueen päävalmentaja Kimmo Halmetojan ja hänen apunaan toimivien Jani Halosen sekä Jaakko Kurikan ohjauksessa. Samat valmentajat ottivat vastuulleen myös Urhon C1-ikäluokan juniorijoukkueen ja nämä joukkueet harjoittelevat yhdessä.

Jo alusta alkaen harjoitukset sujuivat hyvin. Harjoituksiin osallistumisprosentti on ollut korkea ja niin sen on oltavakin, sillä tavoitteeksi joukkueelle asetettiin valtakunnan pääsarjoihin eli SM-sarjaan tai I-divariin pääsy.

Näin myös tapahtui. Sunnuntaina 26.8 joukkue kaatoi Jyväskylässä ratkaisevassa ottelussa karsinnassa siihen saakka murskavoitoin edenneen kuopiolaisen SB Welhot 5-2 ja paikka pääsarjoissa eli koko maa huomioiden 24 parhaan joukkueen joukossa oli selviö.

Myöskin Happee/Urho oli edennyt turnauksessa tappioitta voittaen edellisenä päivänä karsintojen avausottelussaan Loviisan Torin maalein 7-3 ja Savonlinnasta tulevan SC Top Teamin maalein 5-1.

Lohkovoittajien kohtaamisessa SB Welhoja vastaan panoksena oli suora jatkopaikka valtakunnan pääsarjoihin, vähintään ykkösdivariin. Toisin kuin aiemmissa peleissä, yhdistelmäjoukkue lähti otteluun voimakkaasti puolustamiseen perustuvalla taktiikalla ja onnistui siinä. Kuopiolaisten pallollinen hallinta ajautui jatkuvasti kaukalon kulmiin, reunoille tai keskialueelle ja vain muutaman kerran he pystyivät läpäisemään Happee/Urhon viisikkopuolustuksen varmaotteisen maalivahti Valtteri Laineen torjuessa kaukaa tulleet laukaukset. Happee/Urhon puolustaminen vaihtoi pallon haltuun saamisen jälkeen nopeasti ja tehokkaasti vastahyökkäyspeliksi, joista varsinkin nopeat ja taitavat Tomi Halmetoja, Samu Heinäharju ja oman ikäluokkansa maajoukkuepelaaja Arttu Pylväläinen tekivät tarvittavat maalit. Halmetoja teki kahdeksan vuoden tauon jälkeen hienon paluun Urho-paitaan ollen puolustajan paikalta joukkueen tehokkain (3+5=8) yhdessä Heinäharjun kanssa.

Huolimatta pääosin erillään harjoittelusta joukkue osoitti läpi turnauksen olevansa kurinalaisesti pelaava ja taktisesti varsin kypsä joukkue, josta löytyy laadukas maalivahtikaksikko (Valtteri Laine/Miika Leppänen), hyvin puolustuspäässä maalintekoalueen peittävä puolustus ja nopeisiin, tehokkaisiin ratkaisuihin hyökkäyspäässä kykenevä hyökkäyspelaaminen.

SM-karsinnoissa joukkueen kokoonpanoon kuuluu 11 Urhon kirjoilla olevaa ja kuusi Happeen kirjoilla olevaa poikaa. Vielä jatkuvassa SM-karsinnassa sekä sen jälkeen alkavassa valtakunnallisessa sarjassa joukkue voi käyttää vapaasti sekä Happeen että Urhon C-junioreita ja sen pelaajat voivat esiintyä kauden aikana myös Happeen A-junioreissa (SM-sarja) sekä oman organisaationsa yhdessä miesten joukkueessa.

Karsinnat jatkuvat 8.-9.9 Mynämäellä ja 22.-23.9 Iittalassa, minkä jälkeen tiedetään pelaako joukkue SM-sarjassa vai ykkösdivarissa. Vastaan tulevat Oilers Espoosta, LASB Hämeenlinnasta, GRIFK Kauniaista SBS Wirmo/SB Masku Turun seudulta sekä Pelicans Lahdesta.

Joukkueen tehot turnauksessa: Tomi Halmetoja ja Samu Heinäharju 3+5=8, Arttu Pylväläinen 5+1=6, Artturi Kurikka 2+1=3, Mio Sikiö 1+1=2, Viljam Wacklin 1+0=1 ja Miska Pussinen 0+1=1.

Lisäksi joukkueen kokoonpanoon kuuluivat Valtteri Laine, Miika Leppänen, Joonas Saastamoinen, Miro Kuirinlahti, Eelis Korpinen, Topi Summala, Atte Poikonen, Tarmo Pynnönen, Joakim Soininen ja Otto Salavamäki.