Huima ei päästänyt Honkaa helpolla

Perjantaina Liikuntatalolla nähtiin todellinen taistelu, kun Huima ei halunnut vielä päättää kauttaan miesten I-divisioona B:ssä.

Selkä seinää vasten pelanneet herhiläiset ottivat ottelun hallintaansa avausjaksolla, ja vaikka Honka käväisi johdossa toisella neljänneksellä, vietettiin puoliaikaa kotijoukkueen johdossa.

Pitkän tauon jälkeen Huima kasvatti eron jo 12 pisteeseen, mutta espoolaisten aikalisä käänsi ottelun suunnan. Seuraava viisiminuuttinen Hongalle 0-18, ja vierasjoukkueelle vankka ote ottelusta.

Päätösneljänneksellä Huima nousi useaan otteeseen jo korin päähän, mutta ei onnistunut enää kääntämään ottelua. Honka jatkaa välieriin 10 pisteen erolla.

- Keskiviikkona pelattiin upporikasta ja rutiköyhää, puolustettiin koko peli ihan erilaista paikkaa kuin mitä aiemmin. Tänään palattiin omaan juttuun, eli miespuolustukseen, kun ajateltiin että kotona se voisi riittää. Hieno peli, mahtava taistelu pojilta. Niin kauan kuin pelattiin täydellistä palloa, niin oltiin täysin mukana pelissä, mutta rutinoitunutta vastustajaa ei vaan riittänyt kun tuli huonompi pätkä, Pena Ranta kertoo.

Huima avasi kauden seitsemän ottelun tappioputkella, mutta voitti runkosarjan viimeisistä 15 pelistä yhdeksän. Puolivälierissä vastaan runkosarjan voittaja, joka ei lopulta päässyt helpolla Äänekoskelta jatkoon.

Perjantainen puolivälieräottelu oli täydellinen kuva Huiman kaudesta, vaikka joukkue oli altavastaaja ja välillä oli vaikeaa, eivät herhiläiset luovuttaneet. Vielä viimeisessäkin ottelussa pelaajat jättivät kentälle kaikkensa, ja kaatuivat saappaat jalassa.

- Jos pitää kausi lopettaa häviöön, niin ei voisi paljon tuota hienompi tapahtuma olla. Sitä ei aina edes tajua miten iso porukka meillä touhun mahdollistaa, kiitos heille sekä hienolle kotiyleisölle, Pena Ranta päättää.

 

Huima – Honka 78-88 (31-22, 17-20, 10-23, 20-23)

 

Huima: Veeti Jämsen 8/4, Joonas Makkonen 0/1, Juuso Salmi 2/0, Tuomas Viertola 16/11/4 syöttöä, Joona Lasarov 0/0, Kasperi Häkkinen 0/1, Jukka Ohtonen 23/8, Markus Santa 0/4, Otto Jämsen 22/3, Kalle Koivunen 7/2.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.