Huima joulutauolta JBA GRADIA:n kimppuun

Naisten Keskisen alueen II-divisioonassa Huima vietti joulutauon sarjan nelospaikalla. Nousua heti tällä kaudella tavoitellut joukkue on saanut yllättyä sarjan kovuudesta.

– Kakkosdivari ei ole ollut sellaista kuin mitä olen aiemmin nähnyt. Eli kyllä se vähän yllätti, miten kova sarja on ollut. Sarjassa on paljon sellaisia pelaajia jotka ovat vähän aikaa sitten pelanneet Korisliigaa, päävalmentaja Mervi Nurmi myöntää.

Kärkipaikalla olevan Vaasan Salama hävisi syyskauden yhdeksästä ottelustaan ainoastaan yhden, toisena olevalla JBA GRADIA:lla on plakkarissa seitsemän voittoa ja yksi tappio, ja Liikunnan Riemu on seitsemällä voitolla ja kahdella tappiolla sarjassa kolmantena.

Huiman saldo ensimmäisten yhdeksän ottelun jälkeen on viisi voittoa ja neljä tappiota, ja tappiosta kaikki ovat tulleet kolmelle kärkijoukkueelle.

Joukkueen kokeneimmat, Karoliina Rytkönen sekä Emmi-Juliat Nurmi ja Paajanen ovat kantaneet suurinta vastuuta korinteosta, mutta myös juniorit ovat päässeet väläyttelemään osaamistaan aikuisten peleissä.

– Syyskausi oli meiltä kuitenkin ihan kohtuullisen hyvä. Ei saatu oikein täyttä kokoonpanoa peleihin, eikä ole päästy treenaamaan yhdessä koska junioreilla on omat harjoituksensa. Treeneissä on kuitenkin tehty asiat hyvin, eikä siellä pelkästään naureskella, Nurmi kertoo.

Nousuhaaveet Huimassa on tältä kaudelta lähes kuopattu, osin kärkijoukkueiden paremmuuden vuoksi mutta osittain myös tausta-asioiden valmiuden takia. Päävalmentaja kaipaa enemmän yhteistyötä eri joukkueiden valmennuksen välille.

– Jokaista peliä lähdetään kyllä edelleen voittamaan, se on ihan lähtökohta urheilussa. Tämänkin illan pelistä tytöt ovat uhonneet voittoa, eli katsotaan miten käy, Nurmi vielä paljastaa.

Huiman kausi jatkuu heti tänään perjantaina, kun Äänekoskella vierailee kärkikolmikosta JBA GRADIA, joka koostuu suurilta osin viime kauden herhiläisistä. Ottelu alkaa Liikuntatalolla klo 19.30.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.