Joulu saapui Suolahteen lumipyryn saattelemana

Suolahden joulunavaustapahtuma houkutteli Asemakadun varrelle runsaasti väkeä.

Jouluinen lumisade saapui perjantaina kuin tilauksesta liki yhtä matkaa joulupukin kanssa, kun Suolahdessa vietettiin jo perinteeksi muodostunutta Jolulunavaus-tapahtumaa. Vaikka yhtä aikaa vietetääkin Black Fridayta niin Asemakadun varsille oli laskeutunut jo liki kymmensenttinen valkea lumikerros.

Suolahden Urhon ja Suolahden kyläyhdistyksen yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa järjestämä tapahtuma houkutteli paikalle satapäisen yleisön seuraamaan joulukadun valojen syttymistä ja illan huipentavaa ilotulitusta. Suolahden uudelta asemalta lähtenyt joulukulkue oli yksi illan kohokohdista, kun ennen jouluvalojen syttymistä itseoikeutetusti joulupukki johdatti kansan Asemakatua pitkin joulutorille.

- Joulunalus on kiireistä aikaa, mutta tännekin ennätettiin, joulupukki riemuitsi lumihiutaleiden leijaillessa jo komeaan mittaan kasvaneelle parralle.

Joulupukilta riitti monenlaista kysyttävää, kun jouluaattoon on enää alle kuukausi. Kuva: Riku Tulla

Suolahden Urhon puheenjohtaja Jouko Riihimäki kysäisikin pukilta, onko hänellä joulunaikaan myös varapukkeja, jotta ennätetään joka kodissa käymään.

- Ei, kyllä se minä ihan itse jokaisessa paikassa käyn, kymmenet joulupukkia seuranneet lapset saivat todistaa.

Joulupukki pyyhälsi Suolahteen ponikyydissä. Kuva: Riku Tulla

Suolahden joulutorilla nähtiin illana aikana monenlaista ohjelmaa, sillä yleisö sai kuulla runonlausuja Maija Piitulaisen joulurunon ja muun muassa Päiviö Turtiaisen johtama Erräät-kuoro.

Päiviö Turtiaisen johtama Erräät-kuoro lauloi joululauluja lumisateen säestämänä. Kuva: Riku Tulla

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.