Keitele Regatta tulee sittenkin

Perinteikäs Keitele Regatta purjehditaan 29.-30.6. Tänä vuonna sen järjestää Jyväskylän Veneseura (JVS).

Aiemmin keväällä Ala-Keiteleen Pursiseura (AKPS) ilmoitti, ettei se aio järjestää tapahtumaa tänä vuonna.

– Meiltä on aiemmin ollut aika runsas osanotto Keitele Regatassa. Se on kuulunut aika lailla kesän pakollisiin reissuihin. Aloimme miettiä, olisiko meillä mahdollisuutta järjestää tapahtumaa, että pääsisimme itse kilpailemaan, satamakapteeni Aki Vanhala JVS:sta kertoo.

Alunperin oli tarkoitus tarjota järjestelyapua AKPS:lle, mutta homma kääntyikin päinvastoin. JVS otti vetovastuun ja sai äänekoskelaisia konkareita avukseen.

Kilpailu järjestetään samalla periaatteella kuin ennenkin.

– Keitele Regatta on hyvin erilainen kuin suurin osa varsinaisista purjehduskilpailuista. Se on enemmän veneilytapahtuma kuin pelkkä purjehdus, Vanhala korostaa.

JVS haluaa yleensäkin kehittää Keiteleen ja Päijänteen alueen veneilyseurojen yhteistyötä. Se on keino saada enemmän näkyvää aikaan.

– Tänä vuonna turvataan Keitele Regatan jatko. Kuulostellaan sitten, löytyisikö AKPS:n omasta porukasta innokkuutta ensi vuonna, Vanhala toteaa.

Keitele Regatan lähtö tapahtuu Äänekosken Mustaniemen satamasta lauantaina 29.6. kello 10. Maali on seuraavana päivänä Viitasaaren ABC-huoltoasemalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.