Keitelejazzia ei tule ensi kesänä

Päätökset festivaalin mahdollisesta uudesta alusta tehdään vuoden 2017 aikana.

Keitelejazzia ei järjestetä lainkaan kesällä 2017. Syyt liittyvät sekä järjestävän yhdistyksen elämänkaareen että festivaalikentän kehitykseen Suomessa.

Äänekoski Jazz ry on yrittänyt sukupolvenvaihdosta jo pitempään, mutta vaillinaisin tuloksin. Nuoria talkoolaisia löytyy festivaaliviikon ajaksi kiitettävästi, mutta ympärivuotiseen vetovastuuseen ei ole saatu riittävästi uutta verta.

Samalla kilpailu yleisöstä on kiristynyt jatkuvasti. Suomen kesä on nykyään täynnä festivaaleja ja yksittäisiä suurkonsertteja.

Jazz ei vedä suuria yleisöjä, ja Keitelejazzin talouden pönkittämiseksi oheen hankittu populaariohjelma ei sekään enää ole takuuvarma tulolähde koventuneen kilpailun takia.

Festivaalin alkuperäisen hengen kannalta hankala ohjelman reilu kaupallistaminenkaan ei siis enää automaattisesti tuota riittävää taloudellista eli reilusti voitollista tulosta.

Festarin pari viimeistä vuotta ovat olleet taloudellisesti miinusmerkkisiä. Viime kesän festivaali oli kuitenkin voitollinen, joten kaikki velat ja sitoumukset on saatu hoidettua.

Päätökset festivaalin mahdollisesta uudesta alusta tehdään vuoden 2017 aikana.