Kiinteistöjä inventoidaan kohta Kierälahdessa, Römmillä ja Kannelsuolla

Äänekosken taajaman kiinteistötietojen inventointi on edennyt ennakoitua nopeammin ja laajenee. Vuoden loppuun mennessä selvitettäväksi aiotut Teollisuuskadun, Likolahden sekä Laajalahden-Pukkimäen pohjoisosan alueet on jo käyty läpi. Kiinteistöinventointi jatkuu loppuvuoden ajan Kierälahden, Römmin ja Kannelsuon alueilla.

Inventoinnissa selvitetään kiinteistöjen rakennustietojen paikkansapitävyyttä Äänekosken kaupungin rakennusrekisterissä, väestötietojärjestelmän rakennus- ja huoneistorekisterissä sekä Verohallinnon rekisterissä.

Käytännössä kiinteistötietojen inventoinnissa selvitetään tontilla olevat rakennukset ja niiden pinta-alat ulkomitat ottamalla. Työskentely tapahtuu ulkona, eikä rakennusten sisätiloihin mennä.

Mittaukset suorittaa kahden maastoryhmän voimin Äänekosken kaupunki yhteistyössä FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:n kanssa.

Kiinteistöjen pinta-alatietojen paikkansapitävyydellä on merkitystä erityisesti kiinteistöveron määräytymiseen.

Työt alkavat uusilla alueilla 9. joulukuuta. Inventointityö ei vaadi kiinteistön omistajan yhteydenottoa, eikä läsnäoloa. Tonteille jätetään tiedote suoritetusta tarkistuksesta ja mittauksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.