Kirjailija Heli Galliano: "Sumialainen kesä on ehdoton ykkönen”

Kesäsumialainen kirjailija Heli Galliano saapuu Suomeen ja Sumiaisiin La Kala -oopperan vieraaksi heinäkuussa.

Sumiaisissa nautitaan tuolloin jo kolmannesta pantaide-tapahtumasta.

La Kala -ooppera tarjoilee yleisölleen renesanssimatinean, jossa kuullaan kirjailijan lukemia katkelmia kirjoistaan Lintutyttö sekä Kyyhky ja susi.

Italiassa asuva Galliano on jo saanut kirjasarjansa kolmannen osan käsikirjoituksen valmiiksi, vaikka ei vielä osaa sanoa, milloin se ilmestyy.

– Muuten pää on täynnä ideoita seuraaviin osiin ja myös aivan uuteen ”romaanikaksikkoon”, kirjailija kertoo.

Sumialainen kesä on Gallianon mukaan aina ollut aivan ehdoton ykkönen.

– Tuskin maltan odottaa, että pääsen sinne. Järvet ja metsät ovat ihania säistä riippumatta, nautin kesäluonnosta ja sumialaisesta rennosta ilmapiiristä.

– Tämä vuosi on varmasti hieman erilainen. En tiedä, mitä tapahtumia järjestetään ja millaista toimintaa voi harrastaa. Yleensä Sumiaisissa järjestetään ihania tapahtumia, joihin pyrin osallistumaan mahdollisuuksieni mukaan.

Arki Italiassa on palannut koronaepidemian huipun jälkeen lähes normaaliksi.

– Koronatapaukset ovat vähentyneet roimasti. Toki suojautumismääräykset ovat tarkkoja ja kaikki käyttävät maskeja, koska tautipesäkkeitä ilmaantuu vieläkin. Mutta jos ei lasketa tätä hurjaa kuumuutta, voimme oikein hyvin.

Galliano työskentelee myös kääntäjänä ja tätä työtä hän on tehnyt koko ajan kotonaan.

– Italian pahimmat korona-alueet paikat olivat ehdottomasti Lombardian alueella. Toki täällä Emilia-Romagnassakin oli valtavasti tapauksia. Koko maa oli täydellisessä karanteenissa todella pitkään, sillä Italia kokonaisuudessaan oli aluksi Euroopan pahin alue ja toimet sen mukaisia. Poliisit valvoivat tarkasti, että karanteenimääräyksiä noudatettiin ja väärinkäytöksistä sai valtavia sakkoja, Galliano kertoo.

Lintutyttö-renesanssimatinea La Kala -oopperassa Sumiaisissa 22.7. kello 18.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.