Koronatilanne jatkuu rauhallisena Äänekoskella

Äänekosken terveyskeskuksessa koronavirustestaus jatkuu läpi kesän.

– Tilanne koronaviruksen suhteen jatkuu rauhallisena, apulaisylilääkäri Marju Tammelin Äänekosken kaupungilta toteaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tartuntatautirekisterin mukaan Äänekoskella on ollut kaikkiaan kahdeksan varmistettua koronavirustapausta.

THL suosittelee edelleen koronavirustestausta matalalla kynnyksellä.

Tavoitteena on testata kaikki, joilla epäillään akuutin vaiheen koronavirustartuntaa.

Äänekosken terveyskeskuksessa otetaan näyte COVID-19 -tutkimusta varten otetaan kaikilta henkilöiltä, joilla on lieviäkin koronavirusinfektioon sopivia oireita. Koronavirus aiheuttaa akuutin hengitystieinfektion oireita kuten kuume, yskä ja hengenahdistus. Muita oireita voivat olla lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi ja ripuli.

Vaikka koronatilanne Suomessa on rauhallinen, matkustuksen lisääntymisen ja rajoitusten keventämisen myötä riski saada tartunta on olemassa.

Mikäli oireilee edellä mainituilla tavoilla, pitää soittaa aina ensi omalle terveysasemalle kello 8–18 välisenä aikana. Äänekosken terveyskeskus palvelee numerossa 020 632 2470. Hoitaja tekee puhelimessa arvion tilanteestasi ja antaa lisäohjeita.

Epidemiavastaanotto on avoinna joka päivä kello 8–16. Päivystys ja päiväpoli palvelevat muita kuin infektio-oireisia asiakkaita.

Ilta- ja yöaikoina kello 18–8 oireisen pitää ottaa yhteyttä Keski-Suomen keskussairaalan Päivystysapuun numerossa 116 117.

Kiireettömän vastaanoton ajanvaraus tulee perua, jos asiakkaalla on hengitystieoireisena tai jos hän on ollut lähikontaktissa koronaviruksen saaneeseen.

Kansallisesti koronavirusepidemia jatkaa edelleen hidastumistaan.

Viimeisten viikkojen aikana koko maassa on todettu uusia tautitapauksia viikoittain joitakin kymmeniä. Suurin osa tapauksista on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.