Linnateatteri rantautuu kesäksi Hietamalle – lavalle nousee muun muassa Jukka Rasila

Kartano Kievarin lavalla nähdään heinäkuussa jopa viisi erilaista esitystä, kun turkulaisteatteri marssittaa lavalle tähtinäyttelijöitä.

Kartano Kievarin kesäteatterissa Äänekosken Hietamalla nähdään tänä kesänä turkulainen Linnateatteri. Heinäkuussa on maalaismaisemissa nähdään viisi eri esitystä, yhteensä parinkymmenen näytöksen verran. Luvassa on musiikkipitoista komediaa ja stand up:ia, josta löytyy valinnanvaraa jokaiselle, vinkkaa Linnateatterin toimitusjohtaja Mikko Granström.

– Koronatilanteen myötä monien näyttelijöiden kesä meni uusiksi. Meidän ja Kartano Kievarin yhteistyö alkoi nopeasti tämän tilanteen myötä yhteisten tuottajatuttujen kautta. Päästiin nopeasti pohtimaan Onnellisen miehen peruutuksen jälkeen, olisiko meillä ohjelmistoa tarjota Hietamalle.

 

Yhteinen sävel toimijoiden välillä löyty nopeasti ja ohjelmisto alkoi kasautua. Linnateatterin All-Stars esitykset pyörivät heinäkuussa vuoroviikoin Turun Ruissalossa ja Äänekosken Hietamalla.

 

Koko perheen suosikkina heinäkuussa nähdään Tatu ja Patu, syömään. Näytelmässä Outolan ruoka- ja juomatieteellinen tutkimuskeskus on liikkeellä ympäri Suomea. Tatu ja Patu paljastavat kaiken olennaisen kaikille olennaisesta toiminnasta - syömisestä. Tatuna ja Patuna lavalla makuhermoja kutkuttelevat Linnateatterin Herra Hakkaraisesta tuttu Kalle Tulander ja YLEn lastenohjelmien konkarinäyttelijä Jaakko Loukkola.

 

Toisena näytelmänä nähdään komedia Piru Naiseksi, jonka kerrotaan olevan on ylistys kauneudelle, älykkyydelle ja juonittelulle. Esitystä tähdittävän muun muassa Putouksesta tuttu, Suomen virallinen Aku Ankka -ääni Jukka Rasila ja Salatuista Elämistäkin tuttu Jaana Saarinen.

 

Heinäkuussa Hietaman lavalla nähdään myös Appivanhemien ABC. Näytelmässä otetaan selvää, miten appivanhempia lähestytään turvallisesti, saako appiukkoa katsoa silmiin ja minkälaisia kukkia anopille ei missään nimessä kannata viedä ensitapaamisella? Kalle Lambergin ohjaamassa komediassa päätähtenä nähdään Jukka Rasila.

 

Kesäteatterissa nähdään myös yllätyksellinen komedia rakkauden monista muodoista. Kahden Kauppa -komediassa lavalla nähdään kaksi näyttelijää, neljä eri kohtausta ja neljä eri tarinaa rakkaudesta: sokkotreffit, ystävyyden rajat, avioeromatka ja kolmatta kertaa alttarille. Tähtiparina tässä kaksituntisessa esityksessä nähdään tosielämän pariskunta Kari-Pekka Toivonen ja Merja Larivaara

 

Kesäteatterin lisäksi Kartano Kievarissa nähdään kesällä stand up -iltoja. Ensimmäisenä lavalle nousee Mika Eirtovaara.

– Vielä on avoinna, saadaanko hänen lisäkseen esitykseen André Wicktröm vai Niko Kivelä, Grandström paljastaa.

 

Turun Linnateatterin toimitusjohtaja Mikko Grandstöm ja taiteellinen johtaja Jussi Vahvaselkä kertovat yhdessä Kartano Kievarin Riitta ja Lauri Pitkäsen kanssa kesän sujuvan teatterilla poikkeusjärjestelyin koronavirustilanteen vuoksi. Tavallisesti kesäteatterissa on paikat 550 katsojalle, mutta nyt paikat on karsittu puoleen siitä.

– Koko ajan menemme viranomaisohjeistukset ja turvallisuus edellä. Sitten sen jälkeen tulee viihtyminen. Haluamme kuitenkin tarjota ihmisille mahdollisuuden lähteä viihtymään, sillä sille on varmasti tänä kevänä tullut patoutunutta tarvetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.