Metsäpäivä sopii metsäkaupungin koululaisille

Suvi Holopaiselle metsä on tuttu, sillä hän liikkuu siellä päivittäin.

- Koirien kanssa käyn lenkillä aktiivisesti. Tällainen luonnossa liikkumispäivä on mukavaa vaihtelua koulutyöhön.

Samaa mieltä ovat myös Tuukka Lupsakko ja Oliver Vösokovski, jotka liikkuvat mielellään monilla eri tavoilla.

- Tässä saa myös uutta tietoa metsästä, pojat jatkavat.

Äänekosken 4H ja Suomen Metsäsäätiö järjestivät kaikille Äänekosken 8-luokkaisille perinteisen metsäpäivän tiistaina Suolahden pururadalla. Lämmin sää suosi retkeilijöitä, sillä joskus on tullut vettä kaatamalla ja käsissä on pitänyt olla hanskat!

Oppilaat opettajineen kiersivät kolmen kilometrin metsälenkin tutustuen samalla seitsemään eri rastipisteeseen. Rasteilla tietoa jakoivat MetsäGroup, POKE, Äänekosken ja Suolahden Martat, Ala-Keiteleen Riistanhoitoyhdistys , RastiE4 ja Suomen Metsäkeskus.

- On tärkeää tarjota nuorille kosketus metsään ja ympäröivään luontoon. Metsä on meillä Äänekoskella lähellä ja meille kaikille tärkeässä roolissa. Jospa nuoret saisivat päivästä kipinän tutustua metsänhoitoon ja sen ammatteihin tarkemminkin. Ammatinvalinta lähestyy tämän ikäisiä, toteaa Marko Mustonen Suomen metsäkeskuksesta.

Metsäkeskuksen rastilla Mustonen ja Anssi Rahikainen kertoivat nuorille metsän uudistamisesta. Yhdessä pohdittiin männyntaimien istutustiheyttä ja määrää. Muutama nuorista on ollut mukana metsän istutuksessa.

- Jos kiinnostaa, niin sitten vain kesätöihin istutushommiin. Suunnittelemme 4H:n kanssa ensi keväälle kurssia metsätöistä. Sitä kautta on mahdollisuuksia päästä myös kesäksi töihin, Mustonen innostaa.

Kasiluokkalaisten metsäpäivällä on jo pitkä perinne.

- Toistakymmentä vuotta pitkälti. Alkuun tapahtuma järjestettiin kaksipäiväisenä, kertoo Äänekosken 4H-yhdistyksen toiminnanohjaaja Sanni Mönttinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.