Näin teet hauskan yrttipussin

Äänesalon Marttojen käsityömartta Mervi Hämäläinen etsii ideoita vanhojen tekstiilien uusiokäytölle netistä, messuilta ja lehdistä. Välillä materiaaleja täytyy metsästää kirpputoreilta, kun töitä syntyisi enemmän kuin taloudessa jää tekstiilejä käyttämättömiksi.

– Jos tekstiileille ei muuta tarkoitusta keksi, niin ainakin matonkuteiksi niistä on. Tyynyjä voi myös tehdä melkein mistä vain.

– Käsitöissä vain mielikuvitus on rajana, Hämäläinen sanoo.

Tarpeeseen ideoita kahmiva nainen näki messuilla kahvipusseista tehdyt yrttiruukut. Ruukuissa kasvavia kasveja voi huoletta kastella, kun kahvipussi ei päästä vettä lävitse.

–Tämä oli kiva idea ja yksinkertainen toteuttaa. Tärkeintä on, että ei käännä päällyskankaan reunaa kahvipussin reunan yli, koska yrttejä juottaessa vesi pääsee kastelemaan kankaan.

 

Yhtä ruukkua varten tarvitset:

- tyhjän kahvipussin

- kaksi 17x19 cm kokoista kangaspalaa

- kaksi 6x6 cm kokoista kangaspalaa lenkeiksi

- narua

 

Tee näin:

1. Leikkaa kahvipussi 14,5 senttimetrin korkuiseksi. Ompele lenkkien kahdesta vastakkaisesta reunasta yksi senttimetri sisään. Aseta lenkit 5-7 senttimetrin päähän yhteen ommeltavien kangaspalojen yläreunasta.

2. Ompele kangaspalat yhteen niin, että pohjan kulmaompeleet ovat 5 senttimetrin mittaiset. Taita kangaspussin yläreunasta yksi senttimetri sisään ja aseta kahvipussi kangasruukun sisään. Tee senttimetrin taitos myös kahvipussiin ja ompele saumataitokset.

3. Pujota naru lenkeistä ja tee niiden alapuolelle solmut, jotta ruukku pysyy paikallaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.