Nita Korhonen ensimmäisenä suomalaisena moottoripyöräilyn kattojärjestö FIMin johtotehtäviin

Konnevetinen Nita Korhonen on nimitetty ensimmäisenä suomalaisena johtotehtäviin maailmanlaajuisesti toimivan moottoripyörä- ja moottorikelkkalajien kattojärjestö FIM:n pääkonttorille Geneveen.

Korhosen titteli on vielä lyömättä lukkoon, mutta hän tulee vastaamaan kaikkien FIM:n 113 jäsenmaan ja maanosaliittojen suhteista. Työ alkaa helmikuussa.

– Huolehdin siitä, että FIMin toiminta laajenee Genevestä ihan konkreettisesti ympäri maailman ja pysymme kärryillä, mitä kussakin maassa tapahtuu ja miten moottoriurheilua voidaan kehittää maailmanlaajuisesti, Korhonen kertoo Sisä-Suomen Lehdelle.

Lisäksi Korhonen tulee vastaamaan FIM:n tapahtumista, kuten vuotuisesta FIM Awards -gaalasta, joka järjestettiin tänä vuonna Andorrassa. Korhonen muuttaa työtehtävän vuoksi Suomesta Geneveen.

– Fiilikset ovat hienot. Toki edessä on iso elämänmuutos ja haasteita varmasti tulee riittämään, mutta minulla tulee olemaan erittäin kovatasoinen tiimi, jonka kanssa saadaan varmasti yhdessä hyvää tulosta aikaiseksi. Ennen kaikkea on upeaa huomata, että ihan perinteisellä kovalla työllä sekä ystävällisellä ja reilulla asenteella voi päästä pitkälle, Korhonen iloitsee.

Korhonen on ollut FIMin toiminnassa mukana jo pitkään. Hänet valittiin ensimmäisenä suomalaisena kuusi vuotta sitten FIM:n komissiopuheenjohtajaksi.

Korhosen uudesta tehtävästä uutisoi ensimmäisenä Yle Urheilu.