Paremmat päivät yhdistivät opiskelijoita Äänekoskella

Jo viidettä kertaa järjestetty tapahtuma sai sadat toisen asteen opiskelijat saman katon alle.

- Tässä meillä pääsee liikunnallisesti tutustumaan ja kokemaan virtuaalitodellisuusmaailmaa pelin kautta. Samalla esittelemme vr-laitteistoa ja niiden tuomia mahdollisuuksia, kertovat Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poken Iiro Kotamäki, Santeri Sirenius ja Toni Mikkonen Äänekosken lukiolla.

Lukion tiloissa sadat toisen asteen opiskelijat pääsivät tänään tiistaina tutustumaan erilaisiin lukion ja Poken järjestämiin pisteisiin, joissa esiteltiin paitsi oppilaitosten erilaisia toimintoja niin myös tuotiin opiskelijoita yhteen.

- Oppilaitosten välistä yhteistyötä on hedelmällistä lähentää vapaamuotoisessa, nuorten näköisessä tapahtumassa. Hyvinvointi näyttäytyy tapahtumassa laajana, koko elämän läpileikkaavana ajatuksena, johon kuuluvat niin mielen ja kehon hyvinvointi, luovuus kuin yhdessä tekeminenkin. Tapahtuma tuo samalla näkyväksi millaista erilaista osaamista toisen asteen oppilaitoksistamme löytyy, sanoo Äänekosken lukion apulaisrehtori Sami Kallioinen.

Poken virtuaalitodellisuuspisteellä opiskelijat pääsivät kuulemaan muun muassa tulevaisuuden opiskelutavoista ja virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksista.

- Poke on ollut yksi ensimmäisiä oppilaitoksia, jossa vr on otettu laajasti käyttöön ja tuotamme itsekin opetussisältöä esimerkiksi metsäkoneenkuljettajakoulutukseen, Mikkonen kertoo.

- Vr-maailma myös mahdollistaa sellaisten työtehtävien harjoittelun, joita ei välttämättä esimerkiksi niiden vaarallisuuden takia voida muuten harjoitella etukäteen, Kotamäki jatkaa.

Äänekosken lukion apulaisrehtori Sami Kallioinen kertoo, että jo perinteeksi muodostunut Paremmat päivät -tapahtuma on ollut suosittu opiskelijoiden keskuudessa. Kuva: Riku Tulla

Jo viidettä kertaa järjestetyistä Paremmat päivät -tapahtumasta on Sami Kallioisen mukaan saatu positiivista palautetta. Tänä vuonna ohjelmassa oli muun muassa erilaista liikuntaa, köysi- ja peliteema, 3D-tulostusta, virtuaalimaailmaan tutustumista, ensiapua, liikenneturvallisuutta, Photoshop-opetusta, musakorneri, karaokea, mysteeriluokka ja brasilialainen tanssiryhmä.

- Tämä on ollut suosittu ja mukava tapahtuma näin kesän kynnyksellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.