Rakenna omaperäinen pönttö

Jyväskylän yliopiston Konneveden tutkimusasema ja Konneveden 4H -yhdistys haluavat kohentaa lintujen asuntotilannetta.

Konneveden Suuri linnunpönttökisa on jälleen alkanut. Kilpailuun voi rakentaa linnunpöntön mille lintulajille tahansa, vesimerkiksi tervapääskylle, sinisorsalle, viirupöllölle tai uuttukyyhkylle.

Kilpailun voittajat julkistetaan Konneveden tutkimusaseman Luontoillassa tiistaina 3.7.

Kilpailussa linnuille suunnitellaan ja rakennetaan itsetehty taidonnäyte, joka voi olla koristeltu pihapönttö, erikoisempi malli tai ihan tavallinen linnunpönttö. Kisassa arvioidaan pöntön turvallisuutta, omaperäisyyttä, ulkonäköä, pieniä yksityiskohtia ja käyttöominaisuuksia, kuten esimerkiksi ripustusta japuhtaanapitoa.

- Monet Suomessa pesivät linnut pesivät vanhoissa tikankoloissa tai muissa puun onkaloissa, jotka tarjoavat suojaa sateelta ja tuulelta. Nuorissa metsissä on kuitenkin hyvin vähän pesintään soveltuvia koloja, joten lintujen asuntopulaa voidaan helpottaa rakentamalla linnunpönttöjä, kertoo Konneveden tutkimusaseman johtaja Hannu Ylönen

- Itse tehdyn pöntön voi ripustaa minne vain, esimerkiksi omaan pihaan, jolloin pihapiiriin saa helposti lisää elämää ja samalla tulee pihapiirin linnutkin tutuiksi.

Lisätietoa kilpailusta saa Konneveden 4H-yhdistyksen verkkosivuilta.