Sumiainen sukeltaa jouluun

Koko kylä juhlii yhdessä.

Joulu avataan Sumiaisissa virallisesti perjantaina 14. päivänä joulukuuta kello 17 alaken. Joulutunnelmaan sukelletaan kaikkien kylän toimijoiden yhteisvoimin.

- Parasta tässä joulunavaustapahtumassa on, että niin monet tahot ovat tätä yhdessä järjestämässä, kommentoi Sumiaisten kirkonkylän kyläyhdistyksen puheenjohtaja Juha-Matti Sirkka.

- Jokainen kyläläinen voi osallistua tunnelman luomiseen vaikkapa laittamalla kotipihaan jouluvaloja ja lumilyhtyjä.

Tekemistä ja kokemistä riittää. Monet tapahtumat keskittyvät koulun alueelle, mutta toimintaa löytyy pitkin kyläraittia. Kyläyhdistys tarjoaa joulupuuroa. Koulun pihapiiristä löytyy myyjäiskojuja. Kurre pubi on organisoinut kinkkuvisan. Hytösen vanhassa kaupassa avautuu kirpputori ja Kahvila Korpussa lauletaan yhdessä tuttuja joululauluja.

Koulu on muotoillut oman joulujuhlansa kello 17.30 alkavan jouluvaelluksen muotoon. Laulujen ja tonttuleikkien lisäksi pihapiirin pisteissä pääsee seuraamaan muun muassa cheerleading- ja parkour-esitystä.

- Lucia-neidot johdattelevat vaelluksen jälkeen väen kirkkoon, missä on vuorossa koululaisten jouluhartaus. Ohjelmassa on koululaisten kuvaelma ja Välke-kuoron musisointia, opettaja Johanna Häyrinen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.