Sumiaisten rukouspolku kutsuu luontoon ja hiljentymään

Seurakuntaväki kehitteli pandemia-aikaan innovaation, johon jokainen pääsee osallistumaan henkilökohtaisesti.

Sumiaisten kirkonkylän Rantaraitti on nyt myös rukouspolku. Kirkon ja Sumiaisjärven välissä kimurtelevan polun varrelle on pystytetty rasteja, joiden äärellä kulkija voi pysähtyä ihailemaan luontoa ja hiljentymään rastin sisältämän viestin äärelle.

– Rasteilta löytyy kuvia ja lyhyitä Raamatun tekstejä. Mukana voi olla jokin ajatus, lyhyt rukous tai kysymys aktivoimaan matkalaista. Voidaan vaikkapa mietiskellä mistä olemme tänään kiitollisia, yhdessä diakoni Susanna Halisen kanssa polkua rakentamassa ollut seurakunta-aktiivi Soile Tourunen avaa reitin sisältöä ja tarkoitusta.

– Ajattelimme, että tällainen rukouspolku voisi kiinnostaa väkeä nyt, kun lähes kaikki seurakunnan toiminnat ovat pysähdyksissä koronapandemian vuoksi.

Äänekosken seurakunta välittää jumalanpalveluksia ja hartaushetkiä streemattuina netissä. Eri kirkot ovat sovittuina aikoina auki hiljentymistä varten.

Sumiaisten seurakuntaväki aikoo toteuttaa hiljaisella viikolla pääsiäispolun perheille. Myös tämä reitti rakennetaan kahden järven välisellä kannaksella sijaitsevan kirkon ympäristöön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.