Suviseurat laskee Nelostien nopeusrajoitusta Äänekoskella – pahin ruuhkariski on Konginkankaan pohjoisen liittymän kohdalla

Juhannuksen jälkeen pidettävät vanhoillislestadiolaisten Suviseurat laskee Nelostien nopeuden 50 kilometriin tunnissa Äänekosken Liimattalan alueella. Tällä hetkellä nopeusrajoitus alueella on pääosin 100 kilometriä tunnissa.

– Nopeusrajoitus lasketaan vaiheittain viiteenkymppiin seura-alueen kohdalla eli noin kilometri Konginkankaan eteläisestä liittymästä etelään päin noin kolmen kilometrin matkalla, täsmentää liikennetoimikunnan puheenjohtaja Riku Lahtinen.

Rajoitus on voimassa tiistai-illasta ainakin maanantaihin asti. Seuroilla on lupa pitää nopeus alennettuna tiistaihin 3.7. saakka.

– Seura-alueen kohdalla on pysähtymiskielto ja aitojen vuoksi alueelle ei pääse Nelostieltä, Lahtinen lisää.

Nelostien ansiosta Suviseuroille on helppo tulla, mutta seuraliikenne uhkaa myös ruuhkauttaa valtaväylän pahasti. Turvallisuuden vuoksi seura-alueen ja Nelostien väliin on pystytetty mellakka-aita, etteivät esimerkiksi lapset pääse juoksemaan tielle.

– Nelostie on meille samalla uhka ja mahdollisuus, toteaa huolto-osaston puheenjohtaja Marko Tyyskä.

Nelostien tukkeutuminen onkin yksi tapahtuman riskeistä, joita järjestäjät ovat pyrkineet ennakoimaan. Tyyskän mukaan ruuhkaisinta on torstaina ja perjantaina kello 13–18.

– Liikenteenohjauksessa on parhaimmillaan 70 henkeä töissä, Tyyskä kertoo.

Pahin ruuhkariski Nelostiellä on Konginkankaan pohjoisen liittymän kohdalla. Siellä pohjoisen suunnasta tuleva seuraväki ohjataan vasemmalle Konginkankaan kylän kautta seura-alueelle. Nelostieltä ei saa suoraan kääntyä alueelle.

– Alueen asukkaille toki on pyritty takaamaan kulku koteihin mahdollisimman normaalisti, mutta ruuhkia varmasti tulee, Lahtinen sanoo.

Majoittujien lisäksi seuroille odotetaan runsaasti myös päiväkävijöitä. Heitä varten alueella on viisi pysäköintialuetta, joista kaksi sijaitsee kävelymatkan päässä ja kaksi sisäisen bussiliikenteen ulottuvilla. Yksi alue on varattu invapysäköinnille.

Seuroille pääsee lisäksi paikallisliikenteen bussivuorolla, joka ajaa Äänekosken ja seura-alueen väliä. Myös Jyväskylästä kulkee bussi Suviseuroille.

Suviseuraorganisaation mukaan seurojen järjestelyt ovat sujuneet aikataulussa ja suunnitelmien mukaan. Valtavassa ponnistuksessa tehdään kaikkiaan noin 75 henkilötyövuoden verran talkootyötä.

Suviseurat pidetään Äänekosken Liimattalassa 29.6.–2.7. Seura-alue sijaitsee aivan Nelostien varressa noin 20 kilometriä Äänekosken keskustasta pohjoiseen. Tapahtumaan odotetaan noin 70 000 vierasta, arviolta 6 000 asuntovaunua, noin 2 000 asuntoautoa sekä lisäksi telttoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.