Tommi Koskinen siirtyy Huiman luotsiksi

Huiman hallitus hyväksyi torstai-iltana edustuskoripallojaoston viime viikonloppuna tekemän kaksivuotisen sopimuksen Tommi Koskisen palkkaamisesta miesten koripallojoukkueen päävalmentajaksi.

Kokeneella Koskisella on takanaan kuusi kautta päävalmentajana miesten pääsarjassa, ja 14 kautta naisten pääsarjassa. Palkintokaappiinkin on kertynyt useita mitaleita, muun muassa kolme mestaruutta Forssan Alussa ja kolme hopeamitalia Lappeenrannan Catzin peräsimessä.

Viimeiset 14 vuotta mies on viettänyt Lappeenrannassa, ensin Catzin peräsimessä joukkueen noustessa naisten koripallon huipulle, ja sittemmin Lappeenrannan Namikan valmennuspäällikkönä ja miesten sekä poikien päävalmentajana.

Viime kaudella Koskinen nosti II-divisioonassa useamman kauden viettäneen Namikan miesten edustusjoukkueen 1B-divisioonaan, ja valmensi samalla myös Catzin naisten kakkosjoukkuetta I-divisioonassa.

Koskiselta löytyy kokemusta myös maajoukkuevalmennuksesta, vuodet 1997-2001 mies toimi tyttöjunioreiden päävalmentajana ja naisten maajoukkuetta Tommi on valmentanut vuodet 2008-2011.

– Tämä on iso lisä Huiman miesten joukkueeseen, ja olemme erittäin tyytyväisiä, että Tommi lähti auttamaan meitä ottamaan seuraavan askeleen ylöspäin. Hän on myös erittäin motivoitunut kehittämään nuoria pelaajia, eikä varmaankaan ole menestys niinkään etusijalla vaan se, että pelaajat kehittyvät, Huiman edustuskoripallojaoston puheenjohtaja Hannu Kautto hymyilee.

Apuvalmentajakseen miesten joukkueeseen Koskinen saa tutun huimalaisen, Hannu Koivusen. Jukka Ohtonen on nimetty myös joukkueen apuvalmentajaksi sen lisäksi, että hän vastaa jatkossakin joukkueen fyysisestä valmennuksesta.

Lue lisää tiistain Sisä-Suomen Lehdestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.