Urheilu yhdistää -patsas julkistettiin Liikuntatalolla - teosta koristavat Kinnusen keihäät

Ari Liimataisen ja Kimmo Kinnusen ideoima Urheilu yhdistää -patsas julkistettiin juhallisesti Äänekosken Liikuntatalolla lauantaina.

Äänekosken liikuntatalolla koettiin lauantaina suuren urheilujuhlan tuntua, kun juhlallisessa tilaisuudessa paljastettiin uusi Urheilu yhdistää -patsas.

- Äänekoski haluaa jättää Suomen satavuotisjuhlien kunniaksi jälkipolvilleen jotakin näkyvää. Vuosi sitten taiteilija Ari Liimatainen otti yhteyttä, että jos Kinnusen Kimmolla olisi sata keihästä niin tehtäisiin niistä patsas, kertoi tilaisuudessa vapaa-aikajohtaja Markku Auvinen.

Kyllähän keihäät löytyivät ja nyt Ari Liimataisen suunnittelema ja taiteilijan yhdessä Äänekosken työpajan kanssa toteuttama patsas koristaa jatkossa liikuntatalon kulmalla näkyen jo kauas. Patsaan julkistustilaisuudessa opetusneuvos Heikki Parkatin pitämästä juhlapuheesta kävi ilmi, kuinka teoksen nimi Urheilu yhdistää kuvastaa hyvin Äänekoskea.

- Keiteleen ja Kuhnamon ympäröimänä ymmärretään, mitä sillat merkitsevät. Ne ovat yhteenkuuluvuuden ja kehittymisen kannalta välttämättömiä. Urheilu Ääneseudulla on ollut tärkeä sillanrakennusmateriaali ja yhdistäjä, josta mittaamattomat kiitokset kuuluvat valmentajille, toimitsijoille ja talkoolaisille, jotka ovat vuosikymmenten aikana tätä työtä tehneet.

- Tätä patsasta ei olisi koskaan syntynyt ilman näitä seurojen välisiä yhdistäviä tekijöitä.

Urheilua juhlistetaan vielä tänään enemmänkin, sillä iltapäiväkahdesta eteenpäin kaupungintalolla vietetään sinne pystytetyn Liikuntaa 100 vuoden ajan -näyttelyn avajaisia. Parituntisessa tilaisuudessa esitellään muun muassa vuosina 1956-2016 hyvin menestyneitä paikallisia urheilijoita.