AaltoAlvarin kylpyläosaston peruskorjauksen ja laajennuksen suunnittelu alkaa jo tänä vuonna

Jyväskylän kaupunginhallitus käsitteli maanantaina 11.5. Vesiliikuntakeskus AaltoAlvarin kylpyläosaston peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelmaa. Kaupunginhallitus päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että Vesiliikuntakeskus AaltoAlvarin kylpyläosaston peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelma ja sen kustannukset 18 500 000 hyväksytään.

Peruskorjauksen ja laajennuksen alustavan aikataulun suunnittelu alkaa kesäkuussa 2020 ja kestää noin vuoden hankepäätöksestä. Rakentaminen, aikataulu ja vaiheistus täsmennetään toteutussuunnittelun aikana. Peruskorjaus tapahtuu suunnitelmassa kolme vaiheessa heinäkuusta 2021 elokuun 2026 loppuun.

Vesiliikuntakeskus AaltoAlvarissa oli vuonna 2019 kävijöitä yli 400 000 käyntikertaa. Tasaisesti kasvaneen kävijämäärän vuoksi on viime vuosina muodostunut tarve parantaa kylpyläosaston altaiden monikäyttöisyyttä sekä lisätä AaltoAlvarin vesipinta-alaa. Kylpyläosaston rakenteissa on turvallisuuteen sekä rakenteelliseen kantavuuteen vaikuttavia riskitekijöitä ja myös pintamateriaalit alkavat olla käyttöikänsä päässä. Talotekniset järjestelmät ovat myös käyttöikänsä päässä ja vedenkäsittelyjärjestelmät toimivat kasvaneen kävijämäärän seurauksena ylärajoilla.

Nykyisen kuntosalin toiminnan siirtämisestä Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:ltä vuokrattavaan U1-osaan päätetään erikseen hankkeen jatkosuunnittelun edetessä ja kaupungin talouden reunaehtojen selventyessä vuoden 2021 loppuun mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kevään pihabongauksen jälkeen on vuorossa pönttöbongaus

Harjulla treenataan yleisurheilua kuorolaulun tahdissa

Lutakonaukiolle kolme uutta terassia – Olutsatama-tiimi avaa OlutKontin

Espresso House laajentaa kävelykadulla ja pizzeria Pettola Lorenzo tuo pienen terassin Väinönkadulle

Desinfioivan suihkeen kohderyhmä vaihtui hetkessä teollisuudesta terveydenhuoltoon

Rantaraitin ulkokuntosalille valmistui uusia liikuntapaikkoja

Matkakeskus saa uutta ilmettä Niina Vehmaan valokuvataiteesta

Tänä vuonna Avoimet puutarhat-tapahtumaan voi tutustua myös etänä

Juhani Lillberg tuo taiteella iloa naapureille ja ohikulkijoille

Oletko kaivannut postiluukkuun Linkkien aikatauluvihkoa? Kesäaikataulu jatkuu poikkeuksellisesti elokuun loppuun asti