"Ehkä tämä on jotain sokeaa hulluutta" – Oliver-yhtyeen Jari Väyliö kokee musiikkiuran isona etuoikeutena

Lauantaina 15.6. Jyväskylän Sepän kauppakeskuksessa kuullaan yli vuosikymmenen popin ja rockin välimaastossa soittanutta Oliver-yhtyettä. Viimeisin albumi Singlet 2014–2018 julkaistiin viime syksynä, ja uutta materiaalia on jo tekeillä.

– Uhkaavasti näyttää siltä, että uusi albumi on tulossa. Uusin single Siinä vielä oot julkaistiin helmikuussa. Albumille ei ole vielä virallista julkaisuaikataulua, mutta uskon levyn sieltä tulevan, bändin solisti ja kitaristi Jari Väyliö ennustaa.

Oliver aloittaa tämän kesän kiertueensa Lahdesta, ja kesäkeikkailu kestää elokuun 10. päivään asti. Keikkoja on keskimäärin 2–3 viikossa, mihin Väyliö on erittäin tyytyväinen.

Myös tämän syksyn kiertue on jo myyty. Tällä hetkellä bändin suunnitelmat ovat tiedossa vuoteen 2021 asti.

– Ehkä tämä on jotain sokeaa hulluutta, mutta sanoisin, että tulevaisuus näyttää todella hyvältä. Koen todella isona etuoikeutena sen, että saan soittaa bändissä, laulaa ja kiertää pitkin Suomea. Kovin moni ei saa tehdä tätä, vaikka haluaisikin.

Oliverin ensimmäinen albumi Kauempaa sen tajuaa julkaistiin vuonna 2009. Sen jälkeen on ilmestynyt kolme muuta albumia.

Nelihenkisen bändin kitaristi ja basisti ovat ehtineet vaihtua vuosien varrella. Tällä hetkellä kitaraa soittaa Peter Miinala ja bassoa Lasse Hietala. Rummuista vastaa Tero Kaihola.

Myös tuottaja vaihtui vähän aikaan sitten Haloo Helsinki -bändin Rauli ”Rake” Eskolinista jyväskyläläiseen Tuomas Kokkoon.

– Uusi tuottaja tuo oman piristysruiskeen koko hommaan. On todella luottavaiset fiilikset tällä hetkellä, Väyliö kertoo yhtyeen tunnelmista.

Bändin lempikappaleiksi Väyliö mainitsee kappaleen Juoksen sekä viime kesänä julkaistun singlen AILAV­JUU, josta on kuulemma tullut live-hitti. Molemmat soitetaan myös Jyväskylän keikalla tulevana lauantaina.

Alun perin Virroilta lähtöisin oleva yhtye on asettunut hyvin Jyväskylään. Nelihenkisen bändin jäsenistä kolme asuu Jyväskylässä. Myös treenikämppä siirrettiin kaupunkiin vuosi sitten.

– Olemme viihtyneet täällä tosi hyvin. Jyväskylän maantieteellinen sijainti on ylivoimainen musiikkityöhön, koska täältä on yhtä pitkä matka esimerkiksi Turkuun, Joensuuhun ja Ouluun, Väyliö kehuu.

Jyväskylän Väyliö kokee jo kodikseen. Hänelle se on ”sopivan kokoinen” kaupunki.

– Itse asun vajaan kahden kilometrin päässä keskustasta, ja silti saan tuijotella kuusiaitaa. Hiekkatien päästä tulevana ihmisenä koen sen erittäin hyvänä asiana, bändin laulaja nauraa hyväntuulisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mentorit, teitä tarvitaan Jyväskylässä – äideille etsitään uraneuvojia, jotka auttavat etsimään uutta suuntaa

Jyväskylään avattiin Suomen toinen Barot's-pikaruokaravintola

Suomipop-festareilla esiintyvä Kolmas Nainen: "Teemme tätä kuin viimeistä päivää"

Miten ajattelit viettää seitsemänkymppisiäsi? Ystävykset suuntaavat Suomipop-festivaaliin, jos se vain järjestetään 2050-luvulla

Myymälävaras uhkaili vartijaa teräaseella

Vihreistä sanoista vihreisiin tekoihin

Kolumni: Homojen hommaa

Suomipopin suosikit valtaavat jälleen Lutakonaukion

Millainen on täydellinen rockfestari? – Kerro oma tarinasi ja voit voittaa lippupalkinnon

Itäeurooppalainen katumusiikki kajahtaa tiistaina Vakiopaineessa suurieleisesti ja teatraalisesti