Elämän Pyöräsankarit vierailevat Vaajakoskella

Pyöräily elämäntavaksi -hankkeen Pyöräsankarit kiertävät syksyn aikana ylä- ja yhtenäiskouluissa nostattamassa pyöräilyhuumaa. Pyöräsankarit kurvaavat tiistaina 10. syyskuuta Vaajakosken yhtenäiskoululle ja perjantaina 13. syyskuuta Petäjäveden yläasteelle innoittamaan oppilaita ja opettajia ottamaan pyöräilyn osaksi kouluarkea.

Koululiikuntaliitto ja Pyöräilykuntien verkosto kiertävät syksyn aikana valtakunnallisesti lähes 20 ylä- ja yhtenäiskouluissa metsästäen kunkin opettajan ja oppilaan sisäistä pyöräilijää. Vierailujen tarkoituksena on tarjota uusia ideoita pyörän hyödyntämiseen koulun arjessa sekä innostaa pyörän käyttämiseen – oli oma, vanhempi tapa pyöräillä mikä tahansa.

Rastipistemuotoisessa kouluvierailussa on luvassa monipuolista toimintaa, kuten pyörällä temppuilua ja kisailua. Koululle rakennetaan vierailun yhteydessä pyörärata, ja koulutetaan oppilaista oma pyörätiimi kehittämään koulun pyöräilykulttuuria.

Kouluvierailuista vastaa Pyöräsankareiden pyöräilyasiantuntija Miikka Mäkelä.

– Pyöräily sopii kaikille. Pyörällä voi pelata, kisailla, temppuilla tai opettaa eri oppiaineita, opettaja, esiintyvä taiteilija ja pyöräilyn moniosaaja Mäkelä kertoo.

Pyöräsankareiden tavoitteena on samalla tarjota opettajille ideoita pyöräilyn hyödyntämiseksi koulun arjessa sekä lisätä koululaisten fyysistä aktiivisuutta, etenkin koulupäivän aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.