Ensimmäisellä kerralla veneen pohjalle – Jyväsjärvi-soudussa homma alkoi sitten toimia

27. Jyväsjärvi-soutu saa liikkeelle lähes 800 soutajaa torstaina 13. kesäkuuta. KENSU:n järjestämään tapahtumaan osallistuu tällä kertaa ennätysmäärä joukkueita, mukaan on ilmoittautunut yli 50 kirkkoveneporukkaa.

Ensimmäinen kirkkovene starttaa vajaan kuuden kilometrin lenkille Ylistön sillan tuntumasta kello 15.30.

Birgitta Nuolikoski oli viime vuonna soutamassa Jyväskylän yliopiston yliopistopalveluiden joukkueessa. Tänäkin vuonna hän on ilmoittautunut mukaan.

– Tapahtumasta jäi aivan mahtava fiilis, mukana on paljon hyväntuulisia ihmisiä, Nuolikoski toteaa.

– Lähdin mukaan, kun joukkueeseen etsittiin soutajia. Ilmoittauduin varamiehen varamieheksi, mutta päädyin kuitenkin soutamaan. Vesi on minulle tärkeä elementti, ja Jyväsjärvi on kaunis. Tapahtumaa olin joskus aiemmin jäänyt katselemaan työmatkallani ja ihastunut siihen. Osallistumista ei tarvinnut kauan miettiä.

Nuolikosken mukaan kirkkoveneen soutaminen ei vaadi mitään erityistaitoja.

– Vähän huonompikuntoinenkin pärjää ihan hyvin. Tärkeintä on yhteistyö ja rytmissä pysyminen, hän toteaa.

– KENSU järjesti ennen soutua yleisiä harjoituksia, joissa kuka tahansa pääsi kokeilemaan kirkkovenesoutua. Minä kävin yhden kerran kokeilemassa, ja siitä olikin hyötyä. Kokeilukerralla heti ensimmäisenä putosin liikkuvalta penkiltä veneen pohjalle. Itse kilpailussa osasin sitten varoa.

Usealle mukaan ilmoittautuneelle joukkueelle Jyväsjärvi-soutu ei ole niinkään kilpailu vaan yhteisöllistä luonnossa liikkumista.

– Minä en edes muista viimevuotista tulostamme, en ole yhtään kilpailuhenkinen. Mutta lähdössä tunnelma kyllä nousi, ja siinä tuli hurja voittamisen halu, Nuolikoski toteaa.

Viimevuotinen Jyväsjärvi-soutu ei jäänyt Nuolikosken ainoaksi kirkkovenesouduksi.

– Osallistuin myös oppilaitosten väliseen EduFutura-kirkkovenesoutukilpailuun viime elokuussa. Ja nyt viime viikolla olin mukana Korkeakoululiikunnan järjestämässä tapahtumassa, jossa soudimme Pohjois-Päijänteellä 25 kilometrin lenkin.

– Olen kyllä ihastunut lajiin, mutta en ihan vielä Sulkavalle ole lähdössä, Nuolikoski naurahtaa.

Vielä lisäksi

Kuuluuko soutu kesääsi Jyväsjärvi-soudun jälkeen?

Vesillä liikkuminen kyllä, mutta ei niinkään veneellä soutaminen vaan kanootilla melominen. Omistan intiaanikanootin, ja melon sillä mökki­maisemissa Karstulan Pääjärvessä. Lähinnä tunnin–kahden lenkkejä, mutta joskus teen vähän pitempiäkin retkiä, Pääjärvestä pääsee myös toisiin järviin. Kerran olen tuonut kanootin Jyväskylään, ja täällä meloin Jyväsjärvessä, Tourujoessa ja Pohjois-Päijänteellä.

Mitä muuta harrastat kesällä?

Pidän ulkona oleilusta. Pyöräilen, osallistun ulkona pidettävään pilates-ryhmään, patikoin luontopoluilla lähilaavuille ja haaveilen, että joskus teen isommankin patikointiretken. Ja uinti kuuluu ilman muuta kesääni, käyn iltauinnilla Jyväsjärvessä.

Harrastatko paljon liikuntaa?

En ole urheilullinen, mutta liikun paljon. Minulle ei ole tärkeää vauhti tai kilometrit, vaan ulkoilu ja liikkuminen. Sohvaperunaa minusta ei saa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Erotiikka- ja aikuisviihdebisnes voi Suomessa hyvin: uusia kasvoja tulee alalle koko ajan myös Jyväskylässä

Kesä pesiskentällä – löytyiköhän nyt uusi kesäharrastus?

Juontajakaunotar teki paluun keikoille – ennen kameran edessä, nyt sekä edessä että takana

Kun ammuntapelistä tuli ammatti – 5-vuotiaana pelaamisen aloittanut esports-ammattilainen harjoittelee päivittäin "tuntitolkulla"

Huumekuski kaahaili pitkin jalkakäytävää

Ruuhka kertoo liikkumisen suosiosta

Kolumni: Moraaliverkko

Pilke silmäkulmassa tehty parisuhdebiisi sai nimen Likapyykki – Tommi Soidinmäki ei hengähdä edes juhannuksena

Paljonko lasten harrastukset saavat maksaa? – Hinta­lappu hiertää monissa perheissä

30-vuotias The 69 Eyes julkaisee lepakkojenginä albumin ja tykittää kevään Euroopassa – Jyväskylässä bändiä kuullaan lokakuussa