Harjulla treenataan yleisurheilua kuorolaulun tahdissa

Lapset ja nuoret ovat päässeet taas harrastusten pariin koronasta aiheutuneen tauon jälkeen. Jyväskylässä Harjun stadionilla kajahtaa perjantaina 5.6. kello 16, kun kentällä treenaavat yhtä aikaa Jyväskylän kenttäurheilijoiden yleisurheilijat ja Jyväskylän kaupungin opetuspalvelujen edustuskuoro Vox Aurea stadionin katsomotiloissa.

– Olemme oikein iloisia, että kulttuuri- ja liikuntaharrastukset pääsivät yhdistyksissä käynnistymään kokoontumisrajoitusten helpottaessa 1.6. alkaen. Monissa yhdistyksissä harjoittelua on tehty etänä, mutta se ei tokikaan korvaa yhteisöllisyyttä vahvistavia aitoja kohtaamisia, Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen liikuntapäällikkö Anna-Leena Sahindal toteaa.

Vox Aurean kuoronjohtaja Sanna Salminen kiittelee kaupunkia ja JKU:ta, että ulkotreenien järjestäminen katsomossa mahdollistui lyhyellä varoitusajalla.

– Kuoron koko on lähes 50 lasta, joten harjoitukset haluttiin järjestää turvallisuus huomioiden ulko-olosuhteissa. Nämä ennen kokemattomat yhteistreenit saavat myös pientä kansainvälistä huomiota, sillä treeneissä tullaan kuvaamaan workshop-materiaalia kesäkuussa järjestettävää musiikkialan eurooppalaista etäkonferenssia varten, Salminen toteaa tyytyväisenä.

JKU:n toiminnanjohtaja Markku Koistinen sanoo, että yleisurheiluseurassa ollaan innoissaan, että kenttätreenit pääsevät eri ikäluokissa alkamaan kesäkuun alussa.

– Mukavaa, että stadionkauden aloitusviikolle saadaan yksi tällainen vähän normaalista poikkeava treenikerta, johon saamme kannustushuutojen sijasta tasokasta taustamusiikkia, Markku Koistinen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Satamakadun ja Rantaväylän risteys kannattaa kiertää muuta kautta torstai-iltana

Vielä ehtii äänestää suosikkiterassia

Tragediasta taidetta – Galleria Hopan uusi näyttely käsittelee tulipalosta selviytymistä

Harjulla voi nyt suunnistaa kartan tai mobiilisovelluksen avulla

Sähköpotkulaudat tulivat Jyväskylään – ajelemaan pääsi jo eilen illalla

Nyt voit saada oman kuvasi Matkakeskuksen Nytkumuuriin – teoksen maalaaminen jatkuu heinäkuun lopulla

Lisää kirjastoja avataan ensi viikolla; kirjastoautotkin lähtevät liikenteeseen

Jääkiekkoa, signeerauksia ja abstrakteja muotoja – katso millaisia teoksia lapset taiteilivat Oikokatuun tänä vuonna

"Tältähän kesällä pitää kuulostaa" – lauantain Puistojuhlat helpotti yleisön, esiintyjien sekä järjestäjien festari-ikävää

Harjulla halutaan kovia tuloksia – Jarkko Finni kertoo, miten Jyväskylään tuodaan kovatasoinen yleisurheilukilpailu