Harjulla voi nyt suunnistaa kartan tai mobiilisovelluksen avulla

MOBO on nykyaikainen tapa kokeilla suunnistusta. Ratojen käyttö on ilmaista ja MOBO-sovelluksen voi ladata älypuhelimeen jo etukäteen tai suunnistusradan lähtöpaikalla olevasta QR-koodista.

Suunta Jyväskylä ja Vaajakosken Terä ylläpitävät yhteensä yhtätoista MOBO-rataa Jyväskylän ulkoilualueilla. Uusin mobiilisuunnistusrata löytyy Kehä Vihreän varrelta Harjulta.

Harjun rata sijaitsee kulttuurihistoriallisesti mielenkiintoisella alueella. Harjun suunnistusradan rastit ovat osittain normaaleja suunnistusrasteja sekä Harjun erikoiskohteita, kuten taideteoksia ja muistomerkkejä. Rasteja radalla on 16 ja alueella suunnistaminen soveltuu koko perheelle. Radan voi suunnistaa myös tavallisella kartalla, joita on saatavilla Mäki-Matin perhepuistosta sekä Vesilinnasta. Kartan voi tulostaa myös kaupungin verkkosivuilta.

Harjun MOBO-radan lähtöpaikat ovat Mäki-Matin perhepuiston kahvilan ilmoitustaulu, Vesilinnan pääsisäänkäynti sekä Kehä Vihreän opastaulu, osoitteessa Ihantolantie 1.

Muut MOBO-suunnistusradat sijaitsevat Seminaarinmäellä, Mattilanniemessä, Keljonkankaalla, Laajavuoressa, Lehtisaaressa, Sippulanniemessä, Touruvuoressa, Halssilassa, Jääskelässä, ja Vaajakoskella.

MOBO-suunnistusradat, ladattavat kartat ja lisätietoa tässä osoitteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Rantaraitin pinnoitetta uusitaan – järveä ei pääse hetkeen kiertämään rullaluistimilla tai skeittilaudalla

Deeverissa saa suomalaista kotiruokaa eli vaikkapa makkarakastiketta ja makaronilaatikkoa

Rock in the City -festari jytisee Lutakonaukiolla 14.–15.8. – katso esiintyjäkattaus aikatauluineen

Suosittu Ursus Factory soittaa lauantaina Lutakossa – laulaja Jussi ja rumpali Aleksi ovat Batmanin ja Robinin veroinen tiimi

Lutakossa tapahtuu, Popparin Musaklubit jatkuvat ja Oliver-yhtye soittaa Jyväskylässä – katso myös muut lähipäivien keikat

Lounaispuistossa tapahtuu elokuussa: kantritanssia, leffapiknik ja muita kulttuuritapahtumia

Kaikilla ei ole kesälomaa – ekologi Jenni Toikkanen on töissä silloin kun pölyttäjätkin

Rallin kokoinen aukko

Avainsana: kunnioitus

Uimahallien ovet aukesivat Jyväskylässä – uimakouluihin voi ilmoittautua keskiviikosta lähtien