Huippulääkäri Pippa Laukan tytär Iina Karonen on maailmankansalainen – elää ja vaikuttaa nyt Australiassa

Jyväskyläläinen Iina Karonen on niitä nuoria naisia, jotka tekevät mitä haluavat ja osaavat – ja myös menestyvät. Eikä tämä liity mitenkään siihen, että hänen äitinsä on liikuntalääketieteeseen erikoistunut huippulääkäri Pippa Laukka.

Parhaillaan Karonen elää ja vaikuttaa Australiassa, mutta on hän ehtinyt jättää jälkensä jo Suomeenkin.

– Kirjoitimme muutama vuosi sitten Luonnollisesti paras -kirjan (WSOY) yhdessä äitini Pippa Laukan kanssa. Minun oli tarkoitus auttaa vain kirjan kuvituksessa, mutta päädyinkin toiseksi kirjoittajaksi.

Ja jos Iinan kasvot vaikuttavat tutuilta, syy voi olla tässä.

– Kirjoitimme terve.fi:lle (Kauneus & Terveys) blogia äitini kanssa. He kysyivät viime huhtikuussa josko voisin olla mallina kansikuvassa. Parikymppiselle se oli aivan hirveän suuri kunnia ja lensin Suomeen varta vasten kuvauksiin. Samassa lehdessä oli myös meidän haastattelumme kehonpositiivisuudesta, jossa minä ja äitini toimimme myös malleina.

Iina Karonen lähti jo nuorena maailmalle. Kuva: Kotialbumi

Jyväskylästä Karosella on kultaiset muistot. Hän kirjoitti ylioppilaaksi 2018 Lyseon lukiosta kaksikielisen IB-todistuksen kera.

– Hymyilyttää, kun ajattelen, kuinka etuoikeutettu olen ollut saadessani varttua Jyväskylässä. Kävin teininä urheiluluokan Viitaniemen ylä-asteella tyttöjengin kanssa, ja niiltä ajoilta on tarttunut mukaan ihan parhaimmat sydänystävät. Treenattiin kovaa ja pidettiin hauskaa tiiviillä porukalla. Viitaniemen legendaarisille urheiluluokan opettajille olen kiitollinen erityisestä perään katsomisesta ja huolenpidosta. Kriittisessä iässä valmentajat ja opettajat olivat aivan korvaamattomia kasvattajia, Karonen sanoo.

Millaiset yhteydet sinulla nyt on Jyväskylään?

– Jyväskylässä on tukipiste. Isän perhe asuu Jyväskylässä, suurin osa lapsuudenystävistä ja vanhat koulukaverit ovat siellä. Kotiin onkin aina ihana palata pitkien aikojen poissaolon jälkeen, Iina Karonen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Jyväskylän Taitoluisteluseuran joulunäytös tekee tuloaan – Joulupukkia etsitään 300 luistelijan voimin

Anna Puu lähtee maaliskuussa intiimille konserttisalikiertueelle, Jyväskyläkin mukana

John Smith Rock Festival paljasti lisää ensi vuoden esiintyjiään – Laukaassa luotetaan vahvasti pohjoismaiseen osaamiseen

Nyt on aika äänestää Jyväskylän kauneinta näyteikkunaa

Kolumni: Myötätunnolla muutokseen

Joulusirkus on nyt aivan sekaisin

Antti Reinin mainoksiksi tarkoitetut eroottiset novellit juuttuivat sensuuriin

Jyväskylän kaupunginkirjastosta voi pian lainata myös JYPin kausikorttia

Keski-Suomi juhlii Suomen itsenäisyyttä perinteisesti – katso tapahtumien aikataulut tästä

Ratinan stadionin jo liki loppuunmyynyttä Hassisen Konetta odotellessa – Ismo Alanko Himoksessa lauantaina