Hyvä yleisö: Matti ja Teppo viimeistä kertaa Jyväskylässä? – Ruohosen kaiken nähnyt lauluduo vetää syksyllä Viimeisen kiertueensa

Legendaaristen laulajaveljesten Matin ja Tepon ( Ruohonen) 50-vuotistaiteilijajuhla huipentuu “Viimeiseen kiertueeseen”. Kahdeksantoista konserttia koetaan ensi syksynä 25.10.–15.12. Jyväskylässä jäähyväiset heitetään lauantaina 26. lokakuuta Jyväskylän Paviljongissa.

Matin ja Tepon tallaama polku hakee vertaistaan suomalaisen iskelmämusiikin historiassa. Tuskinpa Suomi-iskelmästä voi edes puhua mainitsematta tätä turkulaista veljesparia. Ruohosen veljesten uskomaton ura ahkerasti levyttävinä ja keikkailevina taiteilijoina on kestänyt yli viisikymmentä vuotta. Ensi vuonna tahti kuitenkin hidastuu.

– Kiertueen jälkeen keikkailemme enää hyvin harkitusti, valikoiden ja vain kesäisin. Ikää tulee ja joskushan meidän on lopetettava, vaikka yleisöä ja esiintymisiä tuleekin ikävä, veljekset kertovat.

Veljesten muistoja herättävään hittiputkeen kuuluvat muun muassa Kissankultaa, Mä joka päivä töitä teen, Cara Mia, Näitä polkuja tallaan ja Kaiken takana on nainen.

Duo nousi suosioon jo vuonna 1969, jolloin se aloitti esiintymiset tanssilavoilla ja teki ensilevytyksensä Jos olet onnellinen. Seuraavana vuonna kappale Kissankultaa sitten jo nousikin listaykköseksi, vuonna 1972 tuli ensimmäinen albumi Matti ja Teppo – ja loppu on historiaa.

Jäähyväiskonsertit alkavat kullakin paikkakunnalla kello 19.

Uusimmat

Humalainen mies yritti kääntää autoa, mutta päätyi ojaan

Keskisuomalainen CatCat-duo tekee uutta tulemista – Bye Bye Baby -kappaleesta mahdollinen kesähitti

Onko hän seuraava jyväskyläläinen missikaunotar?

Usko tai älä: Tämä pian 70-vuotias laulaja tekee syksyllä ensimmäisen konserttikiertueensa, Jyväskylässä lokakuussa

Venäläismies ajoi rekka-autolla humalassa keskellä päivää

Veikkaus tarjoaa maanantaina Jyväskylässä kakkukahvit tuoreen lottomiljonäärin kunniaksi

Yläkaupungin Yössä tänä vuonna aiempaa kovempi kattaus – Katso tästä paikkakohtaiset tapahtumat

Yläkaupungin Yö ”rokkivuosi-iässä” – Festivaali täyttää 27 vuotta, mistä tuli tapahtuman tämän vuoden teema

Bikini fitnessissä seksikäs lavalook on vain kovalla työllä tehdyn kakun kuorrutus

Jaksatko vielä innostua tämän miehen esiintymisestä, 12 vuotta ensimmäisen jäähyväiskiertueen jälkeen? Hitit soivat joulukuussa Jyväskylässä