Hyvä yleisö: Matti ja Teppo viimeistä kertaa Jyväskylässä? – Ruohosen kaiken nähnyt lauluduo vetää syksyllä Viimeisen kiertueensa

Legendaaristen laulajaveljesten Matin ja Tepon ( Ruohonen) 50-vuotistaiteilijajuhla huipentuu “Viimeiseen kiertueeseen”. Kahdeksantoista konserttia koetaan ensi syksynä 25.10.–15.12. Jyväskylässä jäähyväiset heitetään lauantaina 26. lokakuuta Jyväskylän Paviljongissa.

Matin ja Tepon tallaama polku hakee vertaistaan suomalaisen iskelmämusiikin historiassa. Tuskinpa Suomi-iskelmästä voi edes puhua mainitsematta tätä turkulaista veljesparia. Ruohosen veljesten uskomaton ura ahkerasti levyttävinä ja keikkailevina taiteilijoina on kestänyt yli viisikymmentä vuotta. Ensi vuonna tahti kuitenkin hidastuu.

– Kiertueen jälkeen keikkailemme enää hyvin harkitusti, valikoiden ja vain kesäisin. Ikää tulee ja joskushan meidän on lopetettava, vaikka yleisöä ja esiintymisiä tuleekin ikävä, veljekset kertovat.

Veljesten muistoja herättävään hittiputkeen kuuluvat muun muassa Kissankultaa, Mä joka päivä töitä teen, Cara Mia, Näitä polkuja tallaan ja Kaiken takana on nainen.

Duo nousi suosioon jo vuonna 1969, jolloin se aloitti esiintymiset tanssilavoilla ja teki ensilevytyksensä Jos olet onnellinen. Seuraavana vuonna kappale Kissankultaa sitten jo nousikin listaykköseksi, vuonna 1972 tuli ensimmäinen albumi Matti ja Teppo – ja loppu on historiaa.

Jäähyväiskonsertit alkavat kullakin paikkakunnalla kello 19.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Plus-kokoisten naisten mallitoiminta räväkästi liikkeelle Jyväskylässä

Miss Suomi -kisojen Sunneva Kantola tähdittää lauantain Jyväskylä Bridal Fair -tapahtumaa

Jyväskyläläinen Cindy Sun palasi juuri Englannista kuvausmatkalta: “Jälleen kohdalleni sattui FakeTaxi”

Onko suosikkisi enemmän Pikku G vai Pepe Willberg? – Keikkalistassa on mistä valita

Helmikuussa tanssitaan jälleen häitä – Könkkölän tila on palautumassa kaupunkilaisten käyttöön entistä ehompana

Kolumni: Maailma, joka ei vastaa ihanteitamme

Valtapelin uhreja vai ihan jotain muuta?

Tapio Suomisen elämäkerran kirjoittaminen imaisi Lasse Lindqvistin mukaansa – esikoiskirjailijalta meni oma parisuhde alta

Ruoanlaitto sytytti tulipalon – palovaroitin oli katossa, mutta paristo puuttui

Nuori asunnoton yöpyy kaverin sohvalla – Asunnottomien yössä torstaina tarjolla hernekeittoa, makkaranpaistoa ja yökirkko