Jaksatko vielä innostua tämän miehen esiintymisestä, 12 vuotta ensimmäisen jäähyväiskiertueen jälkeen? Hitit soivat joulukuussa Jyväskylässä

Muusikko Hector alias Heikki Harma teki pitkän jäähyväiskiertueen vuonna 2007. Sen jälkeen hän on tehnyt come backin 2009, 2011, 2012, 2014 ja 2016. Ja olisi tehnyt myös vuonna 2018, ellei kiertue olisi terveyssyistä jäänyt tekemättä.

Mutta pian hän on täällä taas: marraskuun lopussa Vaasasta käynnistyvä Hectorin Hexit-konserttikiertue nähdään ja kuullaan Jyväskylässä Paviljongissa sunnuntaina 8. joulukuuta.

Huippumuusikoista koostuvan bändin kanssa konsertoiva Hector nähdään myös Turussa, Oulussa, Tampereella ja Helsingissä. Luvassa on miehen suurimpien hittien ohella myös harvoin kuultuja kappaleita vuosien ja vuosikymmenten ajalta sekä valikoima uusia lauluja.

– Tämä on tietenkin myös korvaava rundi viime joulukuussa peruuntuneelle minikiertueellemme, joka jäi lähtökuoppiin silloisten terveydellisten syiden takia. Olihan se pettymys niin itselle kuin jo liput hankkineelle yleisöllekin. Nyt olen taas kondiksessa ja intoa täynnä.

– Hexit-kiertue tehdään ”isolla kädellä” niin puitteiltaan kuin sisällöiltään, enkä tiedä tulenko tämän jälkeen tekemään enää mitään tämän kaltaista rundia. Edellinen, kolmen vuoden takainen 50-vuotistaiteilijajuhlakiertue oli upea kokemus, mutta se oli oma konseptinsa. Jos tuo kiertueen nimeksi hahmottelemani Hexit tuntuu kryptiseltä tai banaalilta, olkoon se sitä. Kerron viimeistään Hartwall Arenalla, mitä se tarkoittaa, Hector kertoo.

Hexit on muunnos brittien Euroopan unionista lähtemisestä käytetystä Brexit-termistä.

Ensimmäisen albuminsa vuonna 1972 julkaisseen Hectorin tuotannossa on suuri määrä koko kansakunnan tuntemia ja rakastamia hittejä, kuten Mandoliinimies, Lumi teki enkelin eteiseen, Herra Mirandos, Asfalttiprinssi, Ake, Make, Pera ja mä, Hannikaisen baari, Juodaan viinaa ja Yhtenä iltana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Eino Grön juhlistaa 80 ikävuottaan Kaupunginteatterissa

Plus-kokoisten naisten mallitoiminta räväkästi liikkeelle Jyväskylässä

Miss Suomi -kisojen Sunneva Kantola tähdittää lauantain Jyväskylä Bridal Fair -tapahtumaa

Jyväskyläläinen Cindy Sun palasi juuri Englannista kuvausmatkalta: “Jälleen kohdalleni sattui FakeTaxi”

Onko suosikkisi enemmän Pikku G vai Pepe Willberg? – Keikkalistassa on mistä valita

Helmikuussa tanssitaan jälleen häitä – Könkkölän tila on palautumassa kaupunkilaisten käyttöön entistä ehompana

Kolumni: Maailma, joka ei vastaa ihanteitamme

Valtapelin uhreja vai ihan jotain muuta?

Tapio Suomisen elämäkerran kirjoittaminen imaisi Lasse Lindqvistin mukaansa – esikoiskirjailijalta meni oma parisuhde alta

Ruoanlaitto sytytti tulipalon – palovaroitin oli katossa, mutta paristo puuttui