Juontajakaunotar teki paluun keikoille – ennen kameran edessä, nyt sekä edessä että takana

Jyväskyläläinen Mari Ahonen tuli aikoinaan tunnetuksi erikoismaalarina, kynäruiskumaalarina, joka teki kuvia autoihin, moottoripyöriin ja kypäriin. Osa kuvista oli varsin rohkeita, kun kohteena olivat muun muassa vähäpukeiset naiset miehisiin autoihin.

– Nyt en ole vähään aikaan tehnyt kynäruiskumaalauksia, ei ole tiloja, missä voisi maalata. Mutta suuri intohimoni olisi taas päästä "siveltimen", pienen kynäruiskun kimppuun ja päästä maalaamaan mottoripyöriä, kypäriä, muraaleja ja autoja. Aikoinaan todella maalattiin paljon naisia ja kissaeläimiä autoihin. Mutta uskoisin, että trendit ovat muuttuneet noista aiheista muihin.

– Nykyään maalataan alastomia ihmisiävartaloitakin kynäruiskulla. Se voisi olla supermielenkiintoista, rohkea Mari Ahonen sanoo.

Ahonen kertoo, että hänen mielessään on muutamia muitakin erikoisia ideoita, joita olisi kiva päästä toteuttamaan.

– Mietin asiaa, kun fiksasin tässä taannoin omaa autoani, että siihen voisi ainakin yhden erikoisuuden tehdä. Olisihan se oiva ja erottuva mainos liikenteessä ja voisi herättää mielenkiintoa.

Tietenkään maalari ei voi olla maalaamatta.

– Olen siirtynyt päivätyökseni tekemään rakennustyömailla maalaustöitä. Erikoisin kohde on ollut viime vuonna Petäjäveden uusi kirkko, joka entisöitiin ihan alusta loppuun sisäpuolelta. Maalipintojen välistä maalinpoiston yhteydessä löytyi muun muassa kuorialueelta ornamentteja ja viivoituksia, jotka sain maalata uudestaan alttarialueelle. Pilareihin erikoismaalasin marmoroinnit sekä tein kultaukset – kaikkien muiden maalaustöiden ohella.

Vapaa-aikana, silloin kun iskee inspiraatio, Ahonen maalaa öljy- ja akryyliväreillä tauluja. Mutta on naisen elämässä muutakin.

– Saliharrastus on vienyt sydämeni ihan kokonaan. Rakennustyömailla tarvitaan hyvää kuntoa ja superenergisenä on kiva työstää kaikenlaisia juttuja. Mulle onkin moni raksoilla sanonut, että oon hyvä jätkä. Vaikka kyllä minusta löytyy se naisellinenkin puoli..., Ahonen sanoo.

Mari Ahonen on aikoinaan ollut julkkisjuontajana, muun muassa kiertueella, jossa etsittiin Vuoden miestä.

– Nyt olen aloittamassa samaisen ohjelmatoimiston kanssa jälleen yhteistyötä. Koska olen koko ikäni harrastanut valokuvausta, lähden firmalle koekuvaajaksi ja katsotaan, mihin se johtaa. Artistimaailma on aikalailla ääripää rakennustyömaille ja toivonkin, että siitä tulee minulle päivätyöni ohelle vastapaino.

– Ensimmäisen kuvauskeikan heitin Hotelli Tallukkassa kuvaten Kimppakaraoken semifinaalin ja finaalin. Oli muutenkin hienoa vetäistä seksikkäät korkokengät ja minihame päälle, siis aivan toista, kuin raksalla

Jyväskylän vauhdikkaimmaksi naiseksi lehtihaastattelussa aikoinaan tituleerattu nainen aikoo painaa täysillä loppuun asti.

– Vaikka ikää tulee, vauhti senkun kiihtyy. Minusta kun ei saa mummoa tekemälläkään. Vaikka etsinkin aikoinaan Vuoden miestä, vielä ei sellaista ole omalle kohdalleni tullut, Mari Ahonen vihjaa kaikille kivoille uroksille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tikkakosken keskustassa on aina herkkulauantai – viimeksi kokeiltiin valkosuklaa-karpalokonvehtien toimivuutta

Muuan Mies laulaa yhtä lailla ruoanlaitosta kuin liikakalastuksesta – keikka lauantaina Mustassa Kynnyksessä

Puistojuhlien esiintyjiin täydennystä: Yhteisalbumin julkaisijat ja tuore kahden Emman voittaja

Egotripin Knipi selasi Spotifya eikä löytänyt nimellään juuri mitään – sooloalbumin julkaissut biisinikkari on Jyväskylässä keikalla perjantaina

Popparissa koetaan Nujakka ja Lutakossa nähdään Nyrkkitappelu – katso lista elävän musiikin keikoista

Haluatko prässätä livemaalaria? – Mika Pekkanen maalaa pääkirjastossa yleisön keskellä seuraavan kerran torstaina

Kolumni: Muistomme muiden käsissä?

Lomaviikko tietää suunnittelua

Koiramossa koirat saavat tassuhierontaa ja trimmausta sekä pääsevät rauhoittumaan "sviitteihin" – yrityksen taustalla on JYPin ex-toimitusjohtaja

Anna kertoo yhä siskonsa kuolleen tapaturmassa – todellisuus on aivan toinen