Jyväskylä Sinfonia säestää kahden vuoden tauon jälkeen Lumiukko-animaatioklassikkoa – ja katsomossa pyyhitään silmäkulmia

Kaksi vuotta sitten se nähtiin Jyväskylässä edellisen kerran, viime vuonna sitä kovasti toivottiin, mutta ei saatu. Ja nyt Lumiukko-konsertti tekee paluun!

Haikea animaatioklassikko Lumiukko (The Snowman, 1982) esitetään tiistaina 4. joulukuuta ja keskiviikkona 5. joulukuuta yhteensä viisi kertaa Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Jyväskylä Sinfonia säestää. Puolen tunnin päätteeksi noin 550 kuulijaa pyyhkii kostuneita silmäkulmiaan, sillä tarina on perin surullinen: poika saa lumiukosta ystävän, hetki seikkaillaan, ja lopuksi lumiukko menehtyy traagisesti pakkassään vaihduttua plussakeliksi.

Lumiukko-elokuva ei ole jouluisen riemuisa, mutta sen tv-esitykset ovat Suomessakin jouluperinne. Animaatio on nähty täällä televisiossa joka ainut jouluaatto vuodesta 1992. Tv-esitysten tapaan myös Lumiukko-konsertit ovat perinne ympäri maailmaa ja erityisesti Brittein saarilla. Suomessa Lumiukko-konserteilla on keskisuomalaiset juuret: ensimmäinen säestetty Lumiukon elokuvaesitys järjestettiin Suolahden Suolahtisalissa vuonna 2003. Musiikin esitti ammattimuusikoista ja Jyväskylän Suomalaisen konservatorion opiskelijoista koottu Suomalainen elokuvaorkesteri.

Kaksi vuotta sitten kaikki Lumiukko-esitykset myytiin loppuun, ja tästäkin käytännöstä on tulossa perinne. Tänä vuonna liput myytiin tai varattiin loppuun jo hyvän aikaa sitten.

Jyväskylä Sinfoniaa johtaa Kimmo Tullila. Poikasopraanot ovat Onni-Tapani Koskela ja Mark Lak.

Uusimmat

Rattijuopot, hurjastelijat ja perässä roikkujat pelottavat liikenteessä – huumeet kasvava ongelma

Kolumni: Momo tulee ja Momo tappaa! No ei.

Töitä tarjolla jopa tuhansille

Pääkirjasto tarjoaa hyvät puitteet päivänsankarille

Nuori mies alkoi pahoinpidellä ohikävellyttä miestä

Tähän on tultu: Ammattimaista e-pelaamista treenataan leirillä

Se on todellakin Paul Oxley itse, joka esiintyy Jyväskylässä perjantaina

Ilmavoimien Big Band tekee kunniaa Frank Zappalle

Keski-Suomen koulut soivat tällä viikolla – Korvat kävelylle! -koulukonserttitapahtuma Muuramessa, mutta osingoille pääsevät muutkin

Korpilahdella tavoitellaan kuuta perjantaina