Jyväskyläläinen fitness-kaunotar: "Missikisat ei ehkä olisi minun palani kakkua"

Juuli Pykälinen lähtee kisoihin aina voittamaan, mutta kokonaisuus on sijoitusta tärkeämpää.

Juuli Pykälinen on 21-vuotias jyväskyläläinen fitness-kilpailija. Kilpailemisen ja treenien lisäksi hän käy töissä ja lukee aktiivisesti pääsykokeisiin. Muille harrastuksille ei sitten aikaa jääkään.

– Haaveenani on päästä opiskelemaan hammaslääkäriksi.

Kuntosaliharjoittelun Pykälinen aloitti täytettyään 15 vuotta.

– Nykyisen valmentajani Heidi Edelmannin tapasin kaksi vuotta sitten, jolloin alettiin treenata tavoitteellisesti kilpailemista varten. Kilpailin ensimmäisen kerran vuonna 2018, syksyn SM-kilpailussa lajina wellness fitness. Seuraavat kilpailut joihin tähtään ovat syksyn SM-kisat ja Junior Cup, lajina bikini fitness. Bikini fitness vaatii harrastajaltaan pitkäjänteisyyttä ja sitoutumista. On myös todella tärkeä tiedostaa, että kyseessä on arvostelulaji.

– Kisoihin valmistautuessa asenteeni on lähteä voittamaan. Itselle tärkeintä on, että lavalle tuotu kokonaisuus kroppa, asennot, hiukset, meikki ja bikinit näyttäisi omaan makuun hyvältä ja olisin itse tyytyväinen. Koen sen tärkeämmäksi, kuin sijoituksen, Pykälinen sanoo.

Kun aika on kortilla, tuntuuko nuoresta naisesta, että elämästä jää jotain uupumaan?

– En koe jääväni mistään paitsi. Kesän festarit ja juhlat voi hyvin juhlia dieetin rajoissa. Treenaamiseen menee tietenkin paljon aikaa ja päivät pyörivät ruokavalion ympärillä. Kuintenkin järjestelemällä saa myös hyvin mahdutettua ystävät ja perheen arkeen.

Miten missikisat Sinulta sujuisivat?

– En ole koskaan miettinyt asiaa. Ei ehkä olisi minun palani kakkua.

Onko koskaan ongelmia mennä lavalle kilpailuasussa eli bikineissä?

– Dieetin ja kisaan valmistautumisen ollessa niin pitkä prosessi, alkaa kisa-asua pitämään ’’normaalina’’. Takahuoneessa, ennen varsinaista lavalle nousemista, ei ole kaiken sen vilinän keskellä aikaa alkaa edes miettiä paljastavaa esiintymisasua, Juuli Pykälinen sanoo.

Uusimmat

"Tikkakosken mannekiini" kerää katseita Instassa

Tiesitkö nämä asiat opaskoirasta?

Neljät messut kerralla Jyväskylässä 27.–28. huhtikuuta

Jonna Mäkinen kisaa pääsiäisenä Miss Hot Rod 2019 -tittelistä – Jyväskyläläiskaunotar aikoo hurmata tuomariston olemalla "näyttävä ja seksikäs"

Kun kenestäkään ei enää tehdä luuseria – koulukiusattu tuo oman kokemuksensa nuorille

Riemun kiljahduksia ja karvaita pettymyksiä

Kolumni: Vakava pila

Juopunut mies ei päässyt ravintolaan, kävi kiinni järjestyksenvalvojaan

"Miehiltä kehuja, naiset ovat hiljaa"

Jyväskyläläisen rytmimusiikin veteraanibändi muistelee kahta viime vuonna poisnukkunutta perustajajäsentään kiirastorstaina – ovella ei kannata vilauttaa OAJ:n jäsenkorttia