Jyväskylän kaupunginkirjastosta voi pian lainata myös JYPin kausikorttia

Jyväskylän kaupunginkirjasto yhteistyökumppaneineen tarjoaa torstaista 5. joulukuuta alkaen asiakkaille urheilu- ja kulttuurielämyksiä lainattavilla kausikorteilla. Yhteistyössä on jo useita jyväskyläläisiä ylimpien sarjatasojen urheiluseuroja sekä yksi kulttuuritoimija.

Yhteistyökumppanit ovat lahjoittaneet lainattaviksi 1–3 kausikorttia. Yhdellä kirjastokortilla voi kerrallaan lainata kaksi saman toimijan kausikorttia. Tämä mahdollistaa sen, että tapahtumaan voi ottaa myös kaverin mukaan. Kausikorteilla on viikon laina-aika.

Kokeilussa ovat mukana jyväskyläläiset huippu-urheiluseurat JYP, Happee, Jyväskylä Basketball Academy, JyväsLentis, Jyväskylän Seudun Palloseura ja Kampuksen Dynamo. Esimerkiksi Happeesta Petri Kauko kertoi toimittaaneensa kirjastoon kaksi kausikorttia.

Keväällä kausikorttitarjonta laajenee, kun mukaan liittyvät naisten Superpesiseura Kirittäret ja Jyväskylän Pallokerhon Naisten liigan jalkapallojoukkue.

Myös kulttuuritoimijoita liittyy kevätkaudella kokeiluun, ensimmäisenä näistä Jyväskylän Sinfonia.

– Jyväskylä on tunnettu liikuntapääkaupunkina. Täällä on vilkas urheiluseuratoiminta ja paljon ylimpien sarjatasojen urheiluseuroja. Olemme iloisesti yllättyneitä siitä, kuinka moni toimija kiinnostui yhteistyömahdollisuudesta. Toivomme, että mukaan tulee vielä lisää yhteistyökumppaneita niin urheilun kuin kulttuurinkin parista, osastonjohtaja Laura Hekkala-Vatula Jyväskylän kaupunginkirjastosta sanoo.

Idea kausikorttien lainaamisesta kirjastosta on levinnyt tänä syksynä ilmiöksi eri puolille Suomea. Idea lähti liikkeelle Helsinki Seagullsin ja Töölön kirjaston yhteistyöstä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tutkimus suomalaisten käyttämistä seksituotteista: liukuvoide yhä suosituin

Onko hän uusi viulumaailman Linda Lampenius? Jenni Kuronen-Nucci keikkailee jyväskyläläisen Marian Petrescun kanssa – "Kyllähän kaunis muusikko herättää varmasti huomiota"

Viikonloppu tarjoaa tuttuja artistinimiä ja nousevia kykyjä – katso lista elävän musiikin tarjonnasta

Vakiopaineessa tapahtuu: Sinikka Sokka Kapun lauluklubissa 2.2., Kaj Hyttinen 26.2.

Maailmanmestaritaikuri juhlakiertueella Keski-Suomessa, pian sen jälkeen keikka Yhdysvalloissa

Kolumni: Juutalaiset ja sivilisaatio

Ikäihmiset, käyttäkää rahat itseenne

Ilokivessä esitetään kehuttuja ja rajusti lytättyjä leffoja – kevään aikana nähdään yli kolmekymmentä elokuvaa

Burleskista tunnettu Molla la Donna jätti Jyväskylän virkistääkseen alternative-kulttuuria: katso kuvat!

Lutakon juhlavuosi käynnistyy Kickstartilla ensi viikonloppuna